Casă pasivă deschisă publicului

Echipa Over4 anunță că începând cu 15 mai, timp de 30 de zile casa pasivă Over4 va fi deschisă publicului spre vizitare. Casa va fi asamblată pe situl aflat la intersecția dintre Bulevardul Unirii și Nerva Traian din București.

Casa pasivă Over4 construită de echipa cu același nume este eficientă energetic, sustenabilă și accesibilă financiar. La construcția ei a participat o echipă multidisciplinară formată din peste 50 de studenți voluntari, din diferite domenii profesionale.

Casa răspunde unei probleme actuale: cum construiești eficient, sustenabil și cu costuri reduse

 • este 100% electrică și modulară
 • are o amprentă de 130 mp
 • produce de 3 ori mai multă energie decât consumă
 • va fi certificată cu standardul Passive House, cel mai exigent standard de eficiență energetică din lume
 • se poate asambla în 10 zile
 • îndeplinește toate exigențele în ceea ce privește confortul interior

În iulie 2019, Casa pasivă Over4 va reprezenta România la Solar Decathlon este considerată ”Olimpiada caselor solare” și este cel mai important eveniment în domeniul arhitecturii și construcțiilor la nivel mondial.

Ediția din acest an a competiției Solar Decathlon va avea loc în iulie 2019 în Ungaria și aduce la start 11 echipe din 10 țări și 4 continente.

Fiecare echipă participantă are la dispoziție 15 zile pentru a asambla și pune în funcțiune locuințele solare ce vor fi ulterior jurizate în cadrul a 10 probe, de la arhitectură, la eficiență energetică și până la comunicare și sustenabilitate. În urma celor 10 probe se desemnează câștigătorii.

”Considerăm că tot efortul depus în ultimul an și jumătate se încununează cu rezultatul mult așteptat: un prototip inovator de locuință sustenabilă care răspunde tutor cerințelor de confort, eficiență energetică și nevoilor actuale ale pieței construcțiilor. Mulțumim universităților partenere, celor peste 50 de tineri pasionați implicați până în prezent și celor peste 40 de parteneri cu sprijinul cărora am ajuns până în acest punct. Suntem și mai motivați să ținem steagul României pe podiumul competiției din Ungaria și pentru asta căutăm parteneri cu care să asigurăm restul de 40% din bugetul total al proiectului,” spune Daniel Butucel, Responsabil Parteneriate și Co-Fondatorul Proiectului Over4.

Despre proiectul Over4

Over4 este un ONG fondat de Universitatea Tehnică de Construcții București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” și are ca scop derularea proiectului Over4 dar și ale altor proiecte cu impact pozitiv din punct de vedere educațional dar și din punct de vedere al cercetării și dezvoltării în domeniul construcțiilor sustenabile și eficiente energetic.

Sursa, foto: PR

 

4 Comments

  • Salut Paul!
   Casa Over4 este rezultatul unui proiect educational de cercetare in domeniul construcțiilor. Este un prototip in care testam anumite solutii tehnice pentru a le demonstra fezabilitatea. Este dificil sa facem o estimare a costurilor. Dar in varianta finala, tintim sa ajungem la pragul de 800€/mp casa la standard pasiv.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*