Dezlănțuie aventura și află senzațiile trăite de Bear Grylls

Foto: netflix.com

Tabere de supraviețuire pentru copii și adulți

Când și-a pus în minte să escaladeze Everestul, și-a legat șireturile și a pornit spre Kathmandu. A cucerit vârful și a adus acasă un record. S-a urcat pe jet ski și nu s-a mai dat jos decât dupa 30 de zile după ce a dat ocol Marii Britanii pe apă. Când i s-a făcut poftă de spiritul nenegociabil al gheții, a proiectat o barcă pneumatică și a pleacat în Nord, pe Atlantic.Ce-ar fi să vadă lumea și de sus, își zice! Se așează într-un balon cu aer cald și se răsfață cu imagini inedite, la peste 7000 m.

Este senzațional aceast britanic, nu-i așa? Zboară cu parapanta, cu paramotorul, escaladează stânci, ghețari, traversează deșerturi, explorează păduri și se aventurează în mlaștini. De unde are atât de mult curaj?

În primul rând îi place să descopere lumea, să îmblânzească natura și să o transforme în aliat. Dar ascunde și un alt mare secret. De fiecare dată când pornește într-o expediție provocatoare, se echipează mai ales cu aptitudinile care l-au ajutat mereu să fie productiv: tehnicile de supraviețuire pe care nu încetează să le deprindă cu fiecare nouă cucerire a necunoscutului.

De asemenea scopul de a oferi informații oamenilor cu privire la posibilitătile de apărare pe care le au în situații de urgență, este un puternic motiv de a se implica în aceste proiectele de anvergură.

Desigur, poți trăi parțial astfel de senzații dacă îl urmărești pe Bear Grylls în emisiuni precum You vs. Wild. Dar dacă ți-aș spune că poți trăi pe deplin aceste senzații? Dacă dorești să fii în miezul naturii, dar eziți să te lansezi în expediții cu un grad mare de necunoscut, este bine să știi că pentru a trăi ce n-ai trăit niciodată, este timpul să faci ce n-ai făcut niciodată până acum. Cu alte cuvinte inițiază un plan și treci la acțiune.

Foto: netflix.com

Începe sezonul de tabere de vară, atât pentru copii cât și pentru adulții dornici de aventură. Ai șansa de a alege experiența pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna. Taberele sunt inspirate din mediul înconjurător, au tematici diferite și se desfașoară în diverse locuri.

Dacă vrei să alegi o variantă cu adevarat provocatoare și nu ești persoana care să fie descurajată rapid de lucruri solicitante, atunci taberele de supraviețuire sunt alegerea ideală pentru tine.

Cui nu îi place să audă lemnele trosnind în foc în timp ce doarme în mijlocul naturii? Să stea întins pe iarba deasă, în parfumul ei vegetal și să privească cerul plin de stele. Să inspire aerul rece, tonifiant, prăvălit de pe vârful muntelui. Să simtă pietrele din râu sub picioarele goale. Să se murdărească pe mâini culegând fragi, ca în final să se delecteze cu gustul lor autentic și să declare cu încântare că a meritat efortul.

Să pășească pe urmele urșilor. Să privească mai de-aproape norii de pe piscurile îndrăznețe. Să se răcorească în stropii mari aruncați de cascade. Să urmărească un iepure, să se bucure de saltul unei căprioare, să audă strigătul unei acvile. Să prindă un păstrăv.

Într-un cuvânt, să dea mâna cu natura așa cum nu a mai făcut-o niciodată.

Să înveți de la natură că viața e făcută pentru a simți bucuria pe care o ai atunci cand întreprinzi soluții, când reușești să dizolvi greutățile. Să construiești strategii pentru a cuceri orice teren, indiferent de asperitățile sale. Pentru că viața, la fel ca natura, îți oferă și peisaje plăcute, dar te duce și pe poteci mai puțin prietenoase, de aceea mediul înconjurător este cel care oferă lecții multiple.

Tabăra de supraviețuire este un mod plăcut și fascinant de a învăța cum să ții piept vieții și să deprinzi siguranța de sine. Caracteristici utile atât pentru copii cât și pentru adulți.

Orientarea, însușirea tehnicilor de supraviețuire și siguranța, iată scopul și misiunea taberei de supraviețuire. Este plăcut când ai ca manuale de lucru muntele, pădurea sau râul.

Tabăra de supreviețuire pentru copii oferă cadrul în care ei pătrund în inima alpinismului:

  • Sunt instruiți cum să escaladeze un traseu.
  • Învață cum să modeleze sforile pentru a realiza noduri care să îi susțină si să le conferesiguranță în mișcare
  • De asemenea, învață cum să abordeze corect cățărarea pentru a fi eficienți și a evita multe leziuni care ar putea fi provocate, în primul rând, de o escaladare haotică.

La fel de importante sunt și tehnicile de coborâre. Ele vor fi reținute pentru totdeauna. Această lecție este o metodă bună în care copiii învață respectul față de colegii din echipă.

Ce facem atunci când întunericul ne ține captivi în locuri necunoscute? Cum ne amenajăm un adăpost? Care sunt metodele care ne vin în ajutor pentru a aprinde focul?

Cea mai grea, în astfel de situații, este lupta cu panica. Dar atunci când exista informații corecte, când știu cum să procedeze, teama este diminuată și le este mult mai ușor să controleze situația.

Vine noaptea și nu reușesc să ajungă la un adăpost? Vor știi să se adapteze situației și contextului. Din ce au la îndemână vor crea un înveliș protector peste noapte. De asemenea vor cunoaște care sunt tipurile de foc pe care le pot face și care sunt metodele pentru a le aprinde, astfel încât să beneficieze de căldură și lumină.

Foto: netflix.com

Copiii vor învăța cum să facă față cu succes unei nopți care i-ar putea prinde în inima naturii.

Odată cu ivirea zorilor începe orientarea pentru a găsi drumul către casă. Când au busolă, situația este destul de clară, dar cum se orientează în cazul în care sunt prinși fără busole și fără hărți? Vor învăța să folosească atât busola, dar vor știi și care sunt semnele naturale după care să se ghideze și să găsescă drumul de acces spre un loc sigur.

E posibil ca într-o astfel de situație să rămână fără apă și fără hrană, de aceea copiii vor afla cum să caute surse sigure de apă și cum să amplaseze capcane pentru a face rost de hrană.

Iar dacă se întamplă ca terenul accidentat să provoace răni sau alte tipuri de afecțiuni, copiii vor știi cum trebuie să acorde primul ajutor. Aceste informații le vor fi de mare folos întreaga viață, în diferite situații, oriunde s-ar afla. Ei vor deveni oameni de bază care pot întinde o mână de ajutor în caz de urgență.

Dacă adolescenții și copiii vor petrece noaptea în corturi sau la pensiuni, taberele pentru adulți oferă o experiență totală asupra condițiilor nefavorabile pe timp de noapte.

Traseele și drumețiile vor fi pe cât de frumoase, pe atât de solicitante, iar provocările de a găsi hrană, de a găsi apă, de a construi un adăpost la lăsarea serii, sunt cât se poate de reale. Ele nu vor reprezenta simulări cu scop educativ. Vor fi experiența propriu-zisă a taberei.

Pericole care ar putea exista într-o astfel de tabără? Nu vă faceți griji! Totul este sub control.

Chiar dacă sunt proiecte desfășurate în sălbăticie, atât taberele pentru copii, cât și cele pentru adulți sunt atent monitorizate și controlate de echipe specializate.

Totul se petrece sub supravegherea oamenilor responsabili de siguranța echipei.

Dacă ai fost mereu cucerit de poveștile oamenilor aventurieri, dacă te-au fascinat serialele lui Bear Grylls, dacă ți-ai imaginat dintotdeauna să dormi măcar o noapte sub cerul liber la căldura focului, o astfel de tabără de supraviețuire este pentru tine.

Dacă ți-ai dorit să dezvolți în copilul tău curajul și competența de a face față situațiilor dificile, dacă el ți-a vorbit măcar o dată despre o excursie cu cortul, este mometul să îi faci o surpriză.

Împlinește dorința copilului tău căci e posibil ca tocmai aceasta să-i definească într-un mod categoric viitorul! (P)

Sursa: Wind Discovery
Foto: netflix.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*