Israel: locurile sfinte și orașele moderne

Vedere spre plajele din Tel Aviv. Foto: 123rf

Lucrurile s-au schimbat pentru Israel: cifrele furnizate de Ministerul Turismului din Israel arată că românii nu mai merg în Israel doar pentru locurile sfinte, ci și pentru a vedea orașe moderne, precum Tel Aviv.

Israelul este o destinație excelentă pentru cei care vizează locurile sfinte, dar și pentru cei care vor să călătorească în cuplu sau singuri și își doresc să descopere orașe moderne, așa cum este Tel Aviv. În vara lui 2019, peste 10.000 de turiști au vizitat acest oraș cu ocazia concursului Eurovision și 45.000 au participat la cea mai mare paradă gay din Orientul Mijlociu. Statisticile Ministerului Turismului din Israel indică faptul că 26% dintre turiștii care călătoresc în Israel ajung aici pentru explorat, în timp ce 19% vin pentru pelerinaje.

În Tel Aviv poți să te cazezi la hotelui de lux sau boutique, să iei parte la concerte și la multe evenimente culturale, să vizitezi galeriile de artă modernă, să faci cumpărături, să încerci bucătăria locală atât de diversă sau să te relaxezi pe una din minunatele plaje de la Marea Mediterană.

Relaxare la Marea Moartă. Foto: Itamar Grinberg pentru Ministerul Turismului din Israel
Legume perfect ambalate în piața Carmel din Tel Aviv. Foto: 123rf
Ciclism în deșert. Foto: Yoav Lavi Outdoor Photos pentru Ministerul Turismului din Israel

Printr-un sistem de transport bine pus la punct sau dacă vrei, cu o mașină închiriată, de aici ajungi ușor la Haifa, Nazareth sau Ierusalim. Și nu doar atât, Israel este locul unde poți să ajungi la trei mări diferite în aceeași zi: Marea Mediterană, Marea Moartă și Marea Roșie.

Eu m-am născut în Tel Aviv, primul oraș evreiesc care s-a construit după ce evreii s-au întors în țara lor. Este un oraș liber, cu o viață de noapte foarte bogată, unde fiecare persoană poate să își găsească ceva care să-i placă.

Orașul este deschis 24 de ore în fiecare zi. Uneori cred că este deschis mai mult de 24 de ore pe zi. În Israel putem să găsim această combinație între modern și vechi: la Ierusalim fiecare piatră pe care călcăm are o istorie de mii de ani, spune într-o română foarte ușor de înțeles, E.S. domnul David Saranga, Ambasador al Statului Israel în România.

Dacă vrei să descoperi povestea acestei țări, să vizitezi toate locurile importante, o idee bună este să te alături unui circuit cu un program complet, alături de un ghid care îți poate îmbunătăți experiența și șederea în Israel.

Iată două exemple de pachete și city break-uri oferite de turoperatorul Cocktail Holidays:

City break în Tel Aviv

Perioada 01.10.2019 – 31.03.2019
3 nopti de cazare cu mic dejun inclus
Preț: de la 184 euro de persoană, în cameră dublă

Avantajele programului

Zbor direct Otopeni – Tel Aviv – Otopeni
Plaje insorite si una dintre cele mai variate gastronomii din lume
Evenimente estivale si viata de noapte activa

Servicii incluse

• 3 nopți cazare cu mic-dejun
• transport cu avion, compania Tarom, Blue Air sau Wizz Air
• taxe de aeroport
• bagaj de mână
• bagaj  de cală

Ierusalim, Zidul Plângerii. Foto: Noam Chen pentru Ministerul Turismului din Israel

Israel 2019 – Tărâmul religiilor

Date de plecare:  06.09 / 20.09 / 27.09 2019/ 28.02 / 20.03 / 27.04 / 29.05.2020
5 nopți de cazare cu demipensiune, din care una la Nazareth sau Tiberias și 4 nopți la Bethlehem la hoteluri de 3*superior/4*
Preț: 729 Euro/pers în cameră dublă

Avantajele programului

Toate vizitele menționate în program sunt incluse cu însoțitor de limba română și ghid local specializat, pe întreaga durată a circuitului, în cele mai importante punctele ale Israelului:

Ierusalim – pe urmele Mântuitorului, Bethlehem, Câmpul Păstorilor, Muntele Tabor, Iordan – locul Botezului, Marea Moartă, Ierihon, Hozeva, Nazareth, Marea Galileei, Muntele Sion și Israelul modern – Tel Aviv – Orașul Primăverii și Jaffa.

Servicii incluse

• 5 nopți cu demipensiune, din care una la Nazareth sau Tiberias și 4 nopți la Bethlehem la hoteluri de 3*superior/4*
• Transferuri și transportul cu autocar 3* cu aer condiționat
• Vizitele și intrările menționate în program, a căror ordine poate fi modificată în funcție de anumite situații speciale
• Transport avion TAROM Otopeni – Tel Aviv – retur. Bagaj de cală de 23 kg de persoană și de cabină 10 kg de persoană
• Taxele de aeroport
• Bacșișurile pentru ghidul local și sofer
• Bonus! Asigurarea storno și medicală pentru orice vârstă tip COCKTAIL TRAVEL PROTECTION
• Bonus! Transfer intern de grup din diverse orașe ale țării
• Asistența turistică în limba română pe toată perioada sejurului, formată din însoțitor de grup și ghid local specializat

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*