Condiții de pescuit în România, în anul 2020

Sursa foto: Facebook

Pescuitul este un mod excelent pentru oameni de a-și petrece timpul liber în natură, la aer curat.

În România există lacuri, bălți, iazuri, pâraie, râuri de munte unde se poate pescui, și unde poți învăța câteva lecții importante de viață. În primul rând, pescuitul îți testează răbdarea și perseverența.

Dacă ești pasionat de pescuit, poți merge într-o excursie la Balta Mică și Balta Mare a Lacului Green Paradise, sau în alte zone, unde sunt bălți renumite pentru pescuit, în țara noastră. În anul 2020, tarifele în aceste locații au rămas cam aceleași ca în anul 2019, însă condițiile s-au îmbunătățit.

Pescuitul pe Balta Mică – Lacul Green Paradise. Sursa foto: Facebook

Lacul Green Paradise se află în Satul Mehedinți, județul Prahova, la 111 km de București. Are suprafața de 10 ha și este împărțit în două bălți, care sunt perfecte pentru pescuit – Balta Mică și Balta Mare. Oricine poate avea aici acces la pescuit, indiferent dacă este tânăr sau mai în vârstă, tarifele fiind convenabile.

Zona este foarte frumoasă, iar oamenii sunt încântați de asta și vin aici în grup sau chiar și singuri. Lacul Green Paradise este o destinație bună și pentru familiile care au copii, deoarece dispune și de un parc de distracții și un Mini Zoo.

Pescuitul pe Balta Mică se poate practica timp de 12 ore, zilnic; doar în noaptea de duminică este necesară rezervare, numărul de locuri fiind limitat. Pescarii pot găsi aici momeală vie și râme.

Tarifele sunt ca anul trecut: Taxa este de 50 de lei pentru o persoană, care poate pescui până la 10 kg de caras și 5 kg de crap, timp de 12 ore. Pentru femei taxa este de 30 de lei, iar copiii care au vârsta mai mică de 12 ani pot intra gratuit.

Pescuitul este o activitate preferată de mulți oameni care vor să se bucure de natură și care nu suportă să stea prea mult timp în casă. Statisticile arată că a crescut numărul persoanelor singure și în vârstă pasionate de pescuit, deoarece această activitate este plăcută și relaxantă.

Pescuitul la Balta Mare – Lacul Green Paradise. Sursa foto: Facebook

Balta Mare de la Lacul Green Paradise este locul perfect pentru pescuit. Aici zona este superbă, există pontoane, căsuțe, locuri de picnic și pescuit pe mal, grătare amenajate în spații speciale sau în zonele libere cu iarbă, curent electric, condiții decente pentru orice familie, chiar și pentru cele care au copii. În acest an se vor construi și câteva foișoare, care vor fi gata până în toamnă.

Tarifele la Balta Mare sunt de 100 lei timp de 12 ore, pentru maxim 2 persoane, care pot folosi 4 lansete și 2 bețe de pescuit. Condițiile de pescuit sunt bune: 6 kg crap, iar pentru alte specii de pești – caras, somn, știucă, fitofag și novac – pescuitul este fără limită.

Pentru 24 de ore, taxa este de 150 de lei, cu reținere la 8 kg de crap, iar la celelalte specii de pești pescuitul este fără limită.

Această zonă este foarte frumoasă pentru delectare și pescuit, pentru a te bucura de natură și liniște. Când mergi la camping, la pescuit sau alte activități în aer liber, poți folosi și un scaun de pescuit pentru a te simți mai bine și mai confortabil.

Poți veni aici fără probleme și cu familia și copiii. Îi poți învăța pe cei mici să pescuiască, respectiv să facă ceva constructiv, să aibă un nou hobby pe care să-l practice în timpul liber. Nu are importanță dacă prind sau nu pește, sau dacă aruncă peștele înapoi în apă. Pescuitul este o activitate prin care părinții pot petrece mai mult timp alături de copii, iar astfel legăturile de familie se consolidează.

Pescuitul pe Balta Piteasca 1, Balta Crevedia și Balta Conțești. Sursa foto: Facebook

O ocazie specială pentru iubitorii de pescuit este Balta Piteasca 1, la numai 35 km de București, unde tarifele și condițiile sunt ca în anul 2019. Dacă te cazezi la cabană, plătești 50 de lei, iar taxa de agrement este de 10 lei. Pentru o perioadă de 12 ore, taxa de pescuit este de 70 de lei de persoană, iar pentru 24 de ore, taxa de pescuit este de 120 de lei de persoană. Accesul la baltă se face din drumul comunal DC 29, pe drum bătătorit.

Alte locuri frumoase pentru pescuit sunt Balta Crevedia, al 25 km de București și Balta Conțești, la 45 km de Bucureștii Noi. Aici vin mulți pescari în fiecare an și chiar prind mult pește. Tarifele sunt acceptabile, la fel ca anul trecut. Se plătește 75 lei pentru 12 ore, pentru pescuitul cu 4 lansete și monturi cu un cârlig.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*