Noutățile lunii martie la National Geographic

Luna martie aduce la National Geographic ChangeMakers, un bloc de programe care celebrează contribuția femeilor în societate.

ChangeMakers

Luna martie aduce la National Geographic ChangeMakers, un bloc de programe care celebrează contribuția femeilor în societate și aduce în prim-plan personalități care au inovat în domeniile lor. Fii inspirat de povestea Ameliei Earhart, pionier în domeniul aviației într-o serie specială ce pune sub lumina reflectoarelor femeile care au redefinit stereotipurile și au adus schimbări în domenii precum istorie, știință și tehnologie. Iată lista documentarelor din cadrul acestui bloc de programe:

Expediție: Amelia: Expediție: Amelia (7 martie de la 17:00)

Exploratorul National Geographic Robert Ballard a descoperit Titanicul. Acum, el pornește într-o nouă misiune, spre o insulă îndepărtată din Pacific, pentru a rezolva un vechi mister: dispariția Ameliei Earhart. Legendara aviatoare a spulberat recorduri pe cer și bariere pentru femeile de la sol, devenind una dintre cele mai faimoase femei din istorie. Apoi, în 1937, ea a dispărut. Va reuși Ballard să-i găsească avionul?

Jane Goodall: Speranța: Jane Goodall: Speranța (14 martie de la 17:00)

Filmul este o continuare a documentarului ”Jane”, difuzat în 2018. În 1986, dr. Jane Goodall sosea ca cercetător la o conferință și, după ce afla amploarea pericolului cu care se confruntă cimpanzeii, părăsea acea conferință ca activist.

Regina: Regina (14 martie de la 17:00)

În această biografie a reginei Elisabeta a II-a, 1895 Films folosește valoroase interviuri în exclusivitate cu zeci de oameni care au cunoscut-o personal pe regină, pentru a spune povestea vieții ei. Această abordare, asociată cu imagini de arhivă unice, ne invită în aceeași cameră cu regina Elisabeta a II-a în timpul unora dintre cele mai importante și dificile evenimente din istoria monarhiei britanice.

Diana: Povestea în cuvintele ei: Diana: Povestea în cuvintele ei (21 martie de la 18:00)

În 1991, în interiorul palatului Kensington din Londra, Diana, Prințesă de Wales, a participat la o serie de interviuri secrete, înregistrate cu permisiunea sa de un prieten apropiat, în numele jurnalistului Andrew Morton. Morton scria o carte despre viața Dianei pentru a înfățișa cum arată cu adevărat viața celei mai fotografiate femei din lume. Publicul nu știa faptul că mariajul dintre Diana, Prințesă de Wales, și Alteța Sa Regală Prințul Charles, trece printr-o perioadă de criză. National Geographic Documentary Films dezvăluie gândurile și sentimentele Dianei într-un moment foarte sensibil al vieții sale, prezentând o versiune a unei povești foarte complicate… versiunea ei. Redată în totalitate prin vocea prințesei, această versiune se conturează pe baza unor înregistrări unice, majoritatea dintre ele nefiind niciodată transmise publicului… până acum. Acest nou documentar îl are ca producător executiv pe apreciatul realizator de filme, Tom Jennings, de la 1895 Films (Challenger Disaster: Lost Tapes; MLK: The Assassination Tapes), distins cu un premiu Peabody, și dezvăluie o perspectivă inedită asupra traiectoriei emoționale a Prințesei, din copilărie până la relația cu Altesa Sa Regală Prințul Charles și la viața sa publică aflată constant sub observație.

Războinicele vikinge: Războinicele vikinge (28 martie de la 17:00)

S-a considerat mereu că toți războinicii vikingi au fost bărbați, însă noi descoperiri pun la îndoială tot ce credeam că știm. Cercetătorul și exploratorul National Geographic Ella Al-Shamani pornește într-o misiune de cercetare căutând dovezi, cu ajutorul științei și tehnologiei de ultimă generație, care să arate că războinice vikinge de elită au trăit și luptat acum mai bine de o mie de ani.

Femei care schimbă lumea: Femei care schimbă lumea (28 martie de la 18:00)

Cunoaște femeile care se disting în explorare, conservare sau arta de a transmite povești.

Alaska: noua generație

Noua generație din Alaska trăiește după propriile reguli, răzvrătindu-se împotriva normelor societății și supraviețuind climatului arctic. Michael Manzo hoinărește în căutare de oportunități. Alex Javor lasă în urmă viața din Virginia pentru a-și construi cabana de vis. Familia Rowland le dă lecții importante de supraviețuire copiilor lor. Iar Brent și Ida lucrează non-stop la afacerea lor, în timp trec prin viață ca un nou cuplu.

În fiecare miercuri, din 24 martie, de la 22:00

Traficanţi pe aeroport

124 de milioane de oameni intră anual pe teritoriul Statelor Unite ale Americii prin aeroporturile sale. Printre aceștia, se ascund și nenumărați indivizi cu intenții necurate. De aceea, agenții vigilenți ai Departamentului de Securitate Internă fac uz de toate instrumentele de care dispun pentru a-i descoperi și captura pe traficanți și contrabandiști.

În fiecare vineri, din 5 martie, de la 21:00

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*