Noutățile lunii aprilie la National Geographic

Foto: Brian Skerry

Ce vezi nou în luna aprilie la postul tv National Geographic

Europa văzută de sus, Sezonul 2

Această serie de călătorii aeriene spectaculoase dezvăluie cele mai remarcabile națiuni din lume, așa cum nu au mai fost văzute până acum. De la Acropolis din Grecia până la construcția celui mai lung pod din lume din Turcia și uriașele nave spărgătoare de gheață din Finlanda. Acest documentar aerian dezvăluie tradițiile, inovațiile și descoperirile care continuă să modeleze aceste națiuni moderne astăzi.

În fiecare miercuri, din 6 aprilie, de la 21:00

Foto: Charlie Hamilton James
Foto: Brian Skerry

Perpetual Planet: Eroii Oceanelor

Aflată la marea Barieră de Corali, Dr. Emma Camp dezvăluie cum o pepinieră de corali și coralii care trăiesc în condiții extreme oferă speranță recifurilor vulnerabile din întreaga lume. În Antarctica, profesorul Michel André instalează o nouă tehnologie inovativă pentru a asculta în timp real zgomotul oceanului, ajutând astfel la protejarea acestuia în fată poluării fonice. În altă zonă, problema dispariției este abordată cu pasiune și tenacitate. În Peru, Dr. Kerstin Forsberg valorifică forța educației pentru a salva Manta Rays, în timp ce în Australia de Vest, Dr. Brad Norman folosește urmărirea electronică pentru a proteja rechinii-balenă. În adâncurile fiordurilor Patagoniei, Dr. Vreni Häussermann a lucrat fără încetare pentru a afla cât mai multe lucruri despre speciile ascunse înainte ca acestea să dispară, folosind mini-submersibile pentru a ajunge în adâncimi la care nu s-a mai ajuns niciodată. Așa cum ne-a învățat Sylvia, noile tehnologii sunt esențiale pentru a reuși, iar în Polinezia Franceză, inginerul Ghislain Bardout a dezvoltat un nou habitat subacvatic remarcabil, care permite oamenilor de știință să rămână sub apă timp de câteva zile la rând, oferind astfel comunității științifice un nou instrument important, ce le permite să înțeleagă și să protejeze oceanul.

Salvarea oceanului este o luptă pe mai multe fronturi și această comunitate puternică de oameni de știință demonstrează că orice este posibil, dacă există pasiune și devotament.

Joi, 22 aprilie, de la 22:00

Războiul Drogurilor

Războaiele împotriva drogurilor din America Latină scapă de sub control. Deși s-a cheltuit un trilion de dolari pentru punerea în aplicare a legislatiei și desi numărul de morți a ajuns la 2,5 milioane, sunt produse, traficate și consumate mai multe droguri ilegale decât oricând. Seria din 10 părți prezintă interviuri cu jucători cheie aflați de ambele părți ale legii, și examinează războaiele împotriva drogurilor – atât din trecut, cât și din prezent – încercând să explice cauzele.

În fiecare vineri, din 16 aprilie, de la 22:00

Dezastre în aer

De fiecare dată când un avion se prăbușește, lumea este interesată să afle ce s-a întâmplat, la fel și experții a căror sarcină este să găsească adevăratele cauze. “Dezastre în aer” dezvăluie adevărul din spatele unor catastrofe aeriene legendare și fiecare episod prezintă relatări ale martorilor oculari, reconstituiri captivante, imagini generate pe computer de ultimă generație și interviuri cu investigatorii care au stabilit ce nu a mers bine.

În fiecare joi, din 8 aprilie, de la ora 21:00

Regele Tutankhamon în culori

La un secol distanță de la cea mai senzațională descoperire arheologică din lume, mormântul lui Tutankhamon, puteți urmări în acest documentar scenele dramatice ale descoperirii sale și comorile extraordinare, exact așa cum se vedeau atunci, în culori. Totul se datorează celor mai recente tehnici de colorizare care utilizează cercetări istorice detaliate pentru a readuce la viață Egiptul exploratorului Howard Carter.

Duminică, 18 aprilie, de la 21:00

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*