Pe cel mai înalt vârf din Europa pentru copiii cu cancer

Foto: arhiva personală

Între 1-8 martie 2021 Vlad Pop a alergat 620 km de la Cluj-Napoca la Constanța reușind să strângă 600 000 ron pentru educația a 100 de copii cu cancer de la Asociația Magic.

Pe 27 iulie, pornește într-o expediție pe cel mai înalt vârf din Europa, Elbrus (5632 m), unul dintre cele șapte cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent, pentru ca în 2022 să strângă 1 200 000 lei și să ajute educația a 200 de copii cu cancer să meargă înapoi la școală. În 2022 vrea să se întoarcă din nou la Oceanul Arctic și să alerge 620 km la cel mai dur ultramaraton din lume 6633 Arctic Ultra pentru această cauza, dar până atunci ne invită să-l urmărim aici.

Ce sunt bursele educaționale MagicEDU

Bursele MagicEDU susțin financiar reintegrarea copilului la școală, pe o perioada de un an, acoperind cheltuielile pentru rechizite școlare, cărți, pregătire la materii din care copii susțîn examenele de capacitate sau bacalaureat. În anumite cazuri, bursele susțin și copii care urmează facultatea. Valoarea unei burse este de 500 de lei, în fiecare lună, timp de un an de zile.

Mt. Elbrus este situat în Rusia în zona numită Republica Gaba Balkaria, o zona superbă cu vârfuri de munți spectaculoși, dar și cu o bogată și variată paleta culturală și culinară. Muntele Elbrus este un Vulcan adormit care are două vârfuri. Elbrus de Vest (vârful principal) are o înălțime de 5,642m în timp ce Elbrus de Est este situat la o atltitudine puțîn mai mică decât vârful principal, la 5,621m.  Elbrus este acoperit pe jumătate cu roca vulcanică și gheață, din culmile acestuia revărsându-se 54 de ghețari care coboară în direcții diferite.Ghizii noștri și cei ruși care ne vor însoți în această expediție cunosc perfect ruta și traseul pe acest munte în special pe partea de sud pe care noi o abordăm, unii dintre ei având peste 250 de ascensiuni pe acest munte.

Ziua 1: Plecare din București-Moscova-Minerlny Vody -Baksan Valley. Rămânem peste noapte în Valea Baksan
Ziua 2: Aclimatizare – Mt. Cheget 3485M. Urcăm cu telescaunul până la 2750m și de acolo după o cafea urcăm spre Mt Cheget 3485m.
Ziua 3: Aclimatizare – Azau Valley-„Mir” Stația (3500 m)-“Refugiul 11” (4050 m). A două zi de aclimatizare. După transferal din Terskol spre Azau urcăm cu telecabina până la 3500 iar de acolo la refugiul de la 3900m unde și dormim.
Ziua 4: A treia zi de aclimatizare în care urcăm la Pastuchov’s rocks (4800m) sau chiar puțin mai sus. Noaptea dormim la refugiu
Ziua 5: THE DAY-Ziua în care urcăm spre Vârful de Vest al Mt Elburs 5.642m
Ziua 6: O zi de rezervă pentru fereastră de vreme. Dacă urcăm din prima atunci în această zi coboram în stațiune la hotel.
Ziua 7: O altă zi de rezervă pentru vreme. Coboram în Azau unde cei care au ajuns cu success pe vârf vor primi certificatele de succes ale ascensiunii.
Ziua 8: Ziua în care plecăm spre casă- Baksan Valley-Minerlny Vody/Moscova/București.

Cum poți ajuta

În al doilea trimestru, companiile pot ajută prin sponsorizarea cu o parte din suma necesară. Contractul îl găsești aici.
Trimite prin SMS 8844 cu mesajul BURSĂ, 2 euro.
Donezi orice sumă aici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*