Nespresso: devotamentul față de natură și noua colecție de accesorii Gifts of the Forest

Designul capsulelor și cutiilor evocă minunea și magia pădurii, folosind nuanțe profunde de verde, maro bogat și roșu burgund pentru a reprezenta frumusețea copacilor și darurile pe care aceștia ni le oferă.

Atunci când vei oferi în dar produse Nespresso în acest sezon festiv, vei avea certitudinea nu doar că ai făcut un cadou inspirat & aromat, dar și că ai contribuit la susținerea unei cauze de sustenabilitate. Iată cum.

De aproape 20 de ani, Nespresso are în derulare acțiuni concrete pentru protejarea naturii, prin proiecte agroforestiere menite să consolideze ecosistemele din jurul regiunilor cultivatoare de cafea. Reviving Origins – programul Nespresso pe termen lung, ce contribuie la restaurarea stabilității în regiunile producătoare de cafea afectate de-a lungul timpului de conflicte și îi ajută pe fermieri să își readucă la viață culturile de cafea, este unul dintre proiectele pe care le-am prezentat și noi pe larg.

În acest an, compania și-a unit forțele cu asociația non-guvernamentală Conservation International pentru a oferi înapoi pădurii un cadou prețios. 10 milioane de copaci din Pădurea Amazonului din La Pedrera, Columbia, vor fi protejați cu sprijinul Nespresso și Conservation International, prin proiectul Our Future Forests: Amazonia Verde. Dar nu doar copaci, ci și 12 comunități indigene și locale. Protejarea și conservarea acestei regiuni are o importanță globală în combaterea schimbărilor climatice. Regiunea are o biodiversitate extinsă, protejată de lacurile și pădurile existente. Pădurile au și o importanță culturală și spirituală pentru comunitățile ce le numesc acasă și reprezintă surse de trai pentru acestea.

Acțiuni concrete

  • Nespresso va susține dezvoltarea sistemelor de monitorizare a pădurilor de către oamenii din comunitățile ce locuiesc în pădurea Amazonului.
  • Va crea infrastructură locală.
  • Va oferi burse și echipamente de bază pentru a efectua această monitorizare și a se asigura că liderii din comunitate au oportunitatea de a-și dezvolta reziliența, abilitățile de rezolvare a conflictelor, de planificare si gestionare a proiectelor.

De asemenea, Conservation International va lucra alături de oamenii din comunitățile locale pentru a crea o pepinieră de creștere a puieților de copaci, ce vor fi ulterior transportați în zone ce necesită reîmpădurire. Aceștia vor fi responsabili de colectarea semințelor și puieților de specii de copaci ce au o importanță sporită în păstrarea echilibrului ecosistemelor pădurii Amazonului și împrejurimilor sale.

Conservarea și protejarea pădurilor joacă un rol important în viziunea de sustenabilitate a Nespresso, prin care cafeaua poate fi o adevărată forță a binelui, de la cultivarea cireșelor de cafea și până la savurarea ultimei picături de cafea din ceașcă. Pentru a crește, cafeaua are nevoie de umbră, iar copacii din jurul plantațiilor îmbunătățesc calitatea culturilor. Se conturează astfel un lanț win-win-win pentru fermieri, pentru iubitorii de cafea și pentru planetă.

De la cafea și sustenabilitate, la colecția realizată alături de designerul de modă columbian Johanna Ortiz

Valorile comune ale Nespresso și designerul de modă columbian Johanna Ortiz (și ea integrează sustenabilitatea în modelul ei de business și este o susținătoare a luptei împotriva schimbărilor climatice) au fost punctul de pornire pentru colecția „Gifts of the Forest”.

Sustenabilitatea are multe sensuri pentru mine. Planeta are nevoie de angajamentul nostru de a acționa cu atenție și responsabilitate în fiecare zi pentru a ne minimiza impactul asupra ei. Comunitățile noastre, locale și globale au nevoie de susținere pentru a proteja vechile obiceiuri artistice și moștenirea culturală. Prin acțiuni concrete, mai mici sau mai mari, trebuie să protejăm aceste frumuseți naturale pentru generațiile viitoare, spune Johanna.

Johanna este unul dintre designerii care integrează sustenabilitatea în modelul ei de business și susține artizanii columbieni oferindu-le cursuri gratuite de cusut și brodat.

Prin intermediul Escuela Johanna Ortiz, oferim femeilor din orașul meu natal Cali, cursuri gratuite de brodat și cusut. Furnizăm competențele necesare pentru a le oferi demnitate și pentru a le profesionaliza carierele, în același timp primind ajutor emoțional, mental și psiho-social. Trainingul dedică timp construirii de competențe personale puternice, precum inteligența emoțională și încrederea în sine și finanțe de bază pentru a le aplica în propriile locuințe.

La finalizarea programului, participanții au la îndemână uneltele pentru a fi parte din familia Johanna Ortiz sau își pot urmări propriile cariere profesionale în industrie. Acest program este destinat să aibă un impact pozitiv asupra comunității noastre și să contribuie la o afacere mai sustenabilă.

De asemenea, suntem implicați în lucrul cu cele mai etice și naturale materiale și încercăm să reciclăm materialele din colecțiile trecute oricând putem.

Cu sediul central în Cali, Columbia, Johanna Ortiz a construit o bază pentru longevitate, prin angajamentul său față de comunitate. Ea a îmbinat dezvoltarea armonioasă cu strategia, prin dezvoltarea unui atelier de ultimă generație pentru a asigura conservarea cunoștințelor de meșteșuguri artizanale, a tehnicilor străvechi și a moștenirii culturale columbiene.

„Gifts of the Forest”, colecția de sărbători împletește elemente din natură cu practici sustenabile

Și pentru că tot a venit vorba de sezonul festiv și, inevitabil, de cadouri, iată cum arată colecția de sărbători Nespresso, dezvoltată alături de designerul de modă columbian Johanna Ortiz și inspirată de universul încântător de arome regăsit în inima pădurii.

Colecția este compusă din 3 sortimente de cafea obținute din boabe de cafea obținute sustenabil prin programul AAA Sustainable Quality, în ediție limitată, și accesorii cu designul special creat de Johanna Ortiz. Toate sunt potrivite pentru a putea fi oferite cadou și îi vor transporta pe iubitorii de cafea în universul festiv Nespresso.

„Pentru mine, designul și natura merg mână în mână, motiv pentru care această colaborare a rezonat foarte puternic cu valorile mele. Cafeaua columbiană are, de asemenea, un loc cu adevărat special în inima mea și, în calitate de susținător activ al luptei împotriva schimbărilor climatice, știind că Nespresso depășește angajamentele sale agroforestiere, sprijinind protecția a 10 milioane de copaci din Amazon, a fost un alt motiv important pentru care această colaborare s-a legat foarte firesc. Când am proiectat colecția, mi-am dorit să surprind frumusețea pădurii în fiecare obiect, încorporând copertine bogate de copaci și tonuri întunecate de pământ în designurile mele. A fost un proces și un parteneriat de care m-am bucurat foarte mult,” spune Johanna Ortiz.

Forest Fruit Flavour, sortimentul care ascunde arome de fructe de pădure

Ca niște pietre prețioase ascunse în desișurile de arbuști, fructele de pădure sunt cadourile pe care pădurea le oferă cu generozitate. Aromele lor suculente se disting în acest espresso aromat, în timp ce notele persistente de cereale al cafelelor Arabica din America de Sud capătă o notă festivă, de patiserie dulce.

Forest Almond Flavour, un espresso aromat și excentric cu note calde de migdale

Aroma de migdale de pădure este deliciul sezonului. Alături de notele dulci ascunse în boabele de cafea Arabica din America de Sud, acest espresso dezvăluie note delicate de migdale și vanilie și o ușoară aciditate fructată, ce transformă acest sortiment de cafea într-un deliciu.

Sortimentele cu arome, Forest Fruit Flavour și Forest Almond Flavour sunt create prin selectarea atentă a aromelor naturale și îmbinarea lor meticuloasă cu boabele de cafea de cea mai înaltă calitate pentru a crea amestecuri de cafea delicioase.

Forest Black, un espresso picant

Un desiș de copaci adăpostește plantele de cafea din care se obține sortimentul Forest Black, protejând aroma ascunsă a fiecărui bob de cafea. Descoperă acest amestec de cafele cultivate la umbră în Columbia și în împrejurimi. Un espresso picant, ale cărui note lemnoase exotice vă vor transporta papilele gustative în adâncurile pădurii.

Gama mai cuprinde și o selecție de cadouri și accesorii superbe ce includ o cană de cafea pentru călătorii NOMAD, faimosul calendar advent Nespresso, o geantă tote reversibilă și o agendă, toate create în colaborare cu Johanna Ortiz.

*Articol susținut de Nespresso*

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*