Expozitie de Fotografie National Geographic in parcul Coltea: „Vacaresti – Rezervatia naturala urbana”

National Geographic Romania a inaugurat in parcul Coltea (piata Universitatii) din Bucuresti, expozitia de fotografie „Vacaresti – Rezervatia naturala urbana”.

”Un teritoriu de 190 hectare din centrul Bucurestiului a devenit o mica delta. Un labirint de canale, ghioluri, lacuri, desisuri de stuf gazduiesc o fauna bogata, intre care multe specii protejate pe plan european. Natura a daruit bucurestenilor o zona umeda cu un ecosistem viguros si bogat, este parerea biologilor care au studiat-o, a fotografilor care ne-au adus excelente trofee de vanatoare cu teleobiectivul. Mai mult decat realizarea unui articol, revista National Geographic Romania se alatura unui demers pentru constituirea in Groapa Vacaresti a unei rezervatii urbane, loc de recreere, educatie si cultura a naturii, si totodata atractie turistica” declara Cristian Lascu, redactor-sef  al revistei National Geographic.

Editia de luna mai a revistei National Geographic a dedicat un articol generos acestui subiect, intr-o pledoarie argumentata stiintific pentru protejarea „Deltei dintre blocuri” care ar aduce fiecarui bucurestean cate un metru patrat de verdeata, peste cei 7 din prezent.

Fotografiile prezentate in expozitie sunt realizate de Helmut Ignat iar proiectul este sustinut de Credit Europe Bank si IBM Romania, in parteneriat cu Primaria Sectorului 3 si Konica Minolta.

Expozitia „Vacaresti – Rezervatia naturala urbana” va fi gazduita de parcul Coltea timp de o luna, pana la 26 iunie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*