Cum să ajutăm – Casa Prispa trebuie să ajungă la Decathlonul Solar

Casa Prispa

Revista National Geographic are în pregătire un material despre CASA PRISPA, proiectul desemnat să reprezinte România la Decatlonul Solar de la Madrid, în septembrie.

Solar Decathlon Europe e o competiţie dedicată universităţilor, iar proba este de a construi la tine acasă şi de-a asambla la faţa locului o locuinţă solară perfect funcţională. Echipa românească, alcătuită din 55 de membri a 4 universităţi, a muncit timp de doi ani pentru a finaliza prototipul, pe care îl consideră o alternativă sustenabilă pentru revitalizarea modului de viaţă rural din România.
Visul lor e să câştige competeţia şi să poată produce casa industrial – ea ar ajunge astfel la preţul de 70.000 de euro, cât împrumutul Prima Casă, cu tot cu fotovoltaice şi cu consumatorii electrici, care au, pe tot anul, un bilanţ energetic pozitiv.

Casa Prispa

Publicăm acest apel online însă, mai devreme, pentru că proiectul riscă să nu mai ajungă la concurs, unde ar urma să fie vizitat de o jumătate de million de oameni şi numeroşi reprezentanţi ai industriilor constructoare. Lipsesc banii de transport. Pentru a a achita costurile – 5 TIR-uri dus-întors – echipa PRISPA pune în vânzare prototipul care a costat 120.000 de euro cu numai 45.000. Ea va fi adusă înapoi de la Madrid în octombrie şi instalată pe terenul cumpărătorului.
Revista National Geographic susţine economia sustenabilă şi încurajează dezvoltarea energiilor alternative, iar eforturi non-profit precum cele ale echipei Prispa au fost mereu urmărite de noi.
De aceea, dorim să ajutăm acest proiect diseminând apelul său.

Casa Prispa

Citiţi totul despre echipă, competiţie şi modul în care a fost realizată casa, precum şi datele de contact, la http://prispa.org.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*