Pachetele de ţigări generice ar putea reduce fumatul

Maria Nguyen/Demotix/Corbis

Experţii cred că ambalarea ţigărilor în pachete simple, fără imagini de brand sau texte promoţionale şi scrise cu acelaşi tip de caractere, ar putea reduce fumatul.

Un studiu realizat  de Universitatea din Cambridge prin intervievarea a 33 de specialişti în controlul tutunului  din toată lumea şi publicat pe 24 ianuarie în jurnalul BMC Public Health estimează că numărul de fumători adulţi ar scădea cu 1 procent după doi ani de la introducerea unor astfel de ambalaje.

Australia a introdus deja pachetele de ţigări generice, însă cele câteva luni scurse nu permit încă măsurarea rezultatului. Mai important, cercetătorii de la Unitatea de Studiu pentru Comportament şi Sănătate de la Cambridge au ajuns la concluzia că procentul de copii fumători ar scădea cu trei procente la doi ani după implementarea măsurii.

Dr. Rachel Perchez, autor principal, spune: „Dat fiind că majoritatea fumătorilor încearcă pentru prima dată să fumeze în adolescenţă, impactul asupra copiilor este deosebit de important. Dependenţa de nicotină se dezvoltă rapid după prima ţigară, chiar înainte ca fumătorul să ajungă să fumeze o dată pe săptămână“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*