Decoding Dacia prezentat la Washington

Fostul ambasador american Mark Gitenstein a primit cuvântul de la moderatorul Dan Dimăncescu la premiera din Washington. Foto Kyle Brandse

Filmul „Decoding Dacia” (Decodarea Daciei) a fost aplaudat pe 6 februarie la premiera sa de la Washington, găzduită de Ambasada Română din Statele Unite la selectul Cosmos Club.

Filmul este o privire asupra a cea a însemnat Dacia în evoluţia Imperiului Roman şi ce înseamnă astăzi, în persectiva unui străin de meleagurile româneşti. Documentarul, regizat de Kyle Brandse, a numărat printre consultanţi şi echipa National Geographic România. Evenimentul a fost dedicat memoriei lui Nicholas Dimăncescu, iniţiatorul şi regizorul seriei de filme România în război. Tânărul regizor şi-a pierdut viaţa în munţi, în timpul filmărilor pentru „Decoding Dacia”.

Vezi articolele National Geografic legate de trilogia România în război
Bătălia pentru Ploieşti şi Proba de foc

Ediţia internaţională a revistei National Geographic are în pregătire un articol dedicat Daciei, legat şi de aniversarea Formului lui Traian – monumentul roman construit în urma războielor dacice şi din prada adusă din Dacia – care împlineşte anul acesta 1900 de ani.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*