(P) Uman și sălbatic în armonie perfectă

Gregory Colbert

Ceea ce a reușit Gregory Colbert în expoziția sa de fotografie „Cenușa și zăpadă” de la Nomadic Museum s-ar putea numi o încercare grandioasă de a șterge din limitele dintre omenire și natura salbatică.

Foto: Gregory Colbert

Expusa la muzeul Nomadic, opera lui Gregory Colbert, sub numele sau original „Ashes and Snow”, insumeaza o serie de fotografii, filme ce vorbesc în imagini și în liricul audio al filmelor despre apropierea sensibilă și armonioasă dintre oameni și animale în nunațe calde de sepia. Cadrele surprind imagini emoționante ale coexistenței unor triburi din Kenya, Burma, Sri Lanka, Egypt și Antarctica cu animalele sălbatice ale locului.

Din proiect face parte si un roman epistolar cu același nume, semnat de Gregory Colbert, in care povestea este spusa din ipostaza ficțională a unui barbat ce-i trimite soției sale, timp de un an, 365 de scrisori (una în fiecare zi a anului) din călătoria inițiatică.

Fotografiile sunt vibrațiile calde ale relației dezinhibate dintre oamenii și animalele sălbatice în unele dintre cele mai aspre și mai impresionante locuri ale planetei (deșert arid, deșert arctic, temple impunătoare).

Opera lui Colbert Gregory impresionează prin candoarea dintre sălbatic și uman, prin elementul organic și prin plasarea inedită a oamenilor în universul animalelor sălbatice, într-un mod care pare firesc, dar și sacru.

Minunății fotografice ca acestea sunt demne de împărtășit, demne de luat ca inspirație și demne de admirat din când în când pe o rama digitala special destinată, care să spună povestea „Ashes and Snow” în ritm de slideshow.

Powered by  “seo monitor”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*