(P) O nouă perspectivă asupra tehnologiei: SmartNation

Câşstigătorii Tech School ediţia 2012

Pe fundalul unei evoluţii globale, marcate de intrarea în epoca postdigitală, pasiunea tinerilor pentru tehnologie este pusă de acum în evidenţă în cadrul unui concurs de idei dedicat descoperirilor şi invenţiilor.

În acest context, conform misiunii Connect. Discover. Be free și bazându-se pe evoluția tehnologiilor digitale în România, Tech School este un program naţional derulat pe platforma Smart Nation pe teme de tehnologie şi ştiinţe exacte, iniţiat de UPC România.

Competiţia de idei Tech School se află deja la cea de-a doua ediţie iar noutatea din acest an este reprezentată atât de extinderea categoriilor de vârstă ale participanţilor (11 – 14 ani, 15 – 19 ani, 20 – 24 ani), cât şi de sporirea numărului de domenii cu care aceştia se pot înscrie în concurs: arii de programare, robotică şi astrofizică. Valoarea totală a premiilor a crescut şi ea, ridicându-se acum la 25.000 EUR. În plus, proiectul este susţinut de mentori români de la cele mai importante 3 agenţii spaţiale din lume.

Cătălin Buliga, CTO UPC România

SmartNation, noua platformă care integrează Tech School, își propune să crească numărul utilizatorilor de noi tehnologii digitale din România și să-i transforme pe aceștia în inovatori care schimbă, prin ideile lor, viața de zi cu zi a oamenilor. Pe platforma www.smartnation.ro, utilizatorii se vor conecta la tendințele globale, de la proiecte de tip do-it-yourself și până la analize și moduri practice de a utiliza tehnologii emergente, precum dispozitive interconectate, mediile digitale sau platformele robotice.

Invenţii Tech School

Ce faci când pasiunea pentru tehnologie reprezintă o mare parte din viaţa ta? Eu mi-am urmat visul de a studia în afara ţării şi de a face proiecte îndrăzneţe, dar curajul l-am luat de aici, din proiectele locale. Cred că dacă încurajăm şi alţi tineri români să creadă în talentul lor pentru tehnologie, vom fi mândri de rezultate.”, declară cu entuziasm unul dintre mentorii acestui program, Paul Neculoiu, Young Graduate Trainee in Artificial Intelligence – Advanced Concepts Team la ESA/ESTEC (Agenţia Spaţială Europeană).

Paul Neculoiu cercetător Agenţia Spaţială Europeană

Mai multe informații despre programul educational Tech School se găsesc pe www.smartnation.ro și pagina oficială de Facebook – www.facebook.com/smartnation.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*