(P) Vară culinară marseilleza la Ibis

Bouillabaisse Marseilleza, delicatesă provensală

Începând de luna aceasta, iubitorii bucătăriei franţuzeşti se pot delecta cu faimoasa bouillabaisse marseilleza, o delicatesă tipic provensală din 4 feluri de peşte, creveţi şi midii.

În perioada iulie-octombrie a acestui an, bucătăria franţuzească tradiţională este la ea acasă în restaurantele cu specific mediteranean Sud & Cie din hotelurile Ibis Bucureşti Palatul Parlamentului şi Ibis Constanţa. Delicatesa nou adaugată în meniu este faimoasa bouillabaisse marseilleza, făcută după reţeta tradiţională din 4 feluri de peşte (dorada regală, păstrăv, somon şi şalău), creveţi jumbo şi midii, aromate cu mirodenii şi ierburi tipic provensale.

Secretul reţetei tradiţionale, faţă de o supă de peşte obişnuită, constă în varietatea de peşte şi fructe de mare utilizate şi în ordinea precisă în care se adaugă fiecare ingredient. Conform tradiţiei marseilleze, la bouillabaisse se serveşte întâi supa rezultată, iar peştele şi fructele de mare se servesc separat la al doilea fel.

Bouillabaisse marseilleza, sugestie de servire

“În restaurantele hotelurilor Ibis, le propunem clienţilor mâncăruri clasice, foarte bine gătite, o atmosferă plăcută, preţuri convenabile şi, nu în ultimul rând, servicii agreabile de la oameni pricepuţi şi amabili. Îi aşteptăm atât pe oaspeţii cazaţi în hotelurile noastre, cât şi pe toţi cei care vor să savureze o masă tihnită şi gustoasă cu prietenii, colegii sau familia”, a declarat Ioan David, Director General Ibis România (www.ibishotels.ro).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*