(P) Urmele măreției

Veliko Tarnovo

Vă oferim o excursie în Bulgaria – în intersecția a două continente și multe națiuni- o țară mică, care a reușit să-și păstreze identitatea și istoria.

 

Călătorind prin centrul Bulgariei, am oprit în apropierea orașelor Veliko Târnovo, Gorna Oryahovitsa și Dryanovo – o zonă în care sunt concentrate cele mai multe embleme si numeroase obiective culturale si turistice din țară.

Cele trei orașe combină oportunităti unice pentru o vacantă diferită si va impresiona chiar si cel mai exigent turist. Regiunea oferă rute de turism cultural pe urmele marilor regi bulgari si călugări, turism eco, aventuri de neuitat si recreere în mediul autentic, nealterat din satele locale.

Timp de 208 de ani, orașul Veliko Târnovo a fost capitala Bulgariei si unul dintre cele mai influente orase din Europa Medievală. Atmosfera orașului este păstrată până în această zi.  Ca dovada pentru măreția orasului este Cetatea Tsarevets. Mergem spre orasul antic roman, cu un sistem urban specific – Nicopole at Istrum, situat între Veliko Târnovo si Gorna Oryahovitsa. Continuăm spre orasul Gorna Oryahovitsa, care păstrează o istorie interesantă, multe spatii verzi si delicii culinare irezistibile.

Manastirea Dryanovo

Ne oprim la Mânăstirea „Sf. Profet Ilie”, al cărei clopot unic a fost declarat în 1995 de către Organizatia Natiunilor Unite „Clopotul vietii pe Pământ”. Următoarea noastră oprire este Dryanovo- situat la poalele muntelui Stara Planina – un simbol al Renasterii Nationale Bulgare, leagăn al spiritului liber. Un sentiment de liniste si de umilintă ne copleseste în fata picturii bogate izografice din Mănăstirea Dryanovo- martora multor lupte pentru eliberare.

Descoperiti măretia Bulgariei! Pregătiti-vă pentru o aventura de neuitat! Luati-o pe urmele eternitătii!

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*