Piatra naturală – o nouă tendință în amenajările de la noi din țară

piatra naturala

Piatra naturala este un material ce oferă căldură în tot mai multe case în care își face prezența. Producția de piatră naturala respectă o serie de standarde de protecție a mediului, drumul acesteia pornește din adâncul pământului, de la carierele de piatră, după care este prelucrată, finisată, pentru ca în final să își aștepte cumpărătorii.

Piatra naturala are farmecul său unic, este un material durabil, care nu se demodează în timp, iar opțiunile de amenajare care o includ sunt nesfârșite, datorită diferitelor forme, culori.

Ardezia, granitul, travertinul, marmura au ajuns așadar tot mai mult în atenția designerilor, constructorilor, proprietarilor de case, iar rezultatele sunt spectaculoase.

Piatra este folosită atât pentru amenajarea spațiilor interioare, cât și a celor exterioare.

Află mai multe despre cum este inserată piatra în conceptele de amenajare din rândurile de mai jos.

Cum folosești piatra naturala la exterior?

O casă fără o curte atent amenajată nu este completă. Un pavaj din dale de piatră naturală (travertin, marmură, granit) vor da un aspect frumos curții. Alege dintr-o sumedenie de forme, culori pentru a crea aleile dorite sau poți placa zona foișorului, a garajului ori a parcării.

Dacă te bucuri de piscină, atunci cu siguranță plăcile de piatră nu au voie să îți lipsească, ele vor îndeplini cu succes atât aspectul funcțional – rezistența la alunecare, cât și cel estetic. O optiune de luat în considerare este travertinul.

Scările din piatră naturală reprezintă o alegere care va pune în evidență în mod elegant intrarea în casa ta, va oferi o primă impresie grozavă pentru toți musafirii. Citește aici despre scări exterioare.

Cum folosești piatra naturala în baie?

Piatra naturală poate face ca baia ta să arate cu un spa, o adevărată oază de relaxare după o zi plină la job. Ardezia este o soluție ideală pentru podeaua din baie, cu proprietăți antiderapante, ușor de curățat, cu un aspect natural, va fi cu siguranță iubită de toți cei ai casei. Datorită modelelor variate de piatră, va fi foarte ușor să faci îmbinarea perfectă și să alegi plăcile potrivite inclusiv pentru pereți. Ia în considerare și marmura, granitul, travertinul. Avantajul este că dacă păstrezi tonalitatea de culoare, poți îmbina tipuri diferite de piatră pentru suprafețe diverse.

În afară de podea sau pereți, poți face alegerea să ai un blat din piatră sau o spectaculară chiuvetă din marmură polișată (va deveni cu siguranță vedeta băii tale).

Cum folosești piatra naturala în living?

Există modalități variate de a insera piatra decorativă în living. Datorită ei vei avea o sufragerie elegantă, unde te vei simți confortabil și relaxat de fiecare dată. O opțiune la îndemână, simplă și eficientă este includerea unui perete din piatră. Pentru un efect și mai spectaculos, pot fi folosite plăci de culori diferite.

Dacă în livingul tău este prezent un șemineu, optează pentru piatră și vei schimba complet aspectul general al încăperii. Va fi camera unde toată lumea va vrea să se relaxeze, iar șemineul va reprezenta locul perfect unde să citești o carte sau să bei cafeaua.

În plus, ține cont că piatra și lemnul reprezintă o îmbinare fericită, vei oferi o personalitate puternică casei tale.

Piatra naturală are avantajul de a se găsi în diferite forme și culori, este ușor de întreținut, durabilă, unică și mereu în trend. Astazi cel mai cunoscut brand de piatra naturala in Romania este PIATRAONLINE, datorita gamei variate si serviciilor complete de la livrare nationala, montaj, consiliere, postmontaj, consiliere, etc.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Piatraonline.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*