6 semne că bateria mașinii tale va ceda curând

bateria masinii

„Dacă aș fi știut mai devreme…”. Probabil așa începe povestea cu final dramatic a oricărui șofer rămas în pană de curent când îi era lumea mai dragă. Vestea și mai proastă este că acumulatorii auto cedează cel mai ușor iarna, atunci când temperaturile sunt foarte scăzute, iar numărul consumatorilor din interiorul autoturismului cresc. Există și o parte pozitivă a întregului scenariu, mai exact aceea că bateria mașinii îți dă semne clare că nu mai are mult de trăit. Pentru a le sesiza din vreme și a preîntâmpina o situație neplăcută de a rămâne fără curent atunci când viscolul e mai mare sau când tocmai te pregăteai să pleci în weekend cu mașina, am pregătit pentru tine cele mai clare semne care îți spun că trebuie să cumperi o baterie auto nouă. Iată care sunt acestea!

1. Motorul nu pornește la „prima cheie”

Atunci când vrei să pornești mașina, ești nevoit să încerci de mai multe ori, până când te poți pune în mișcare? Acesta este cel mai uzual semn că va trebui să investești într-un acumulator nou cât mai curând. Noi ți le recomandăm oferta de baterii auto de la ePiesa.ro.

2. S-a aprins martorul de bord Check Engine

Dacă ai exclus orice altă posibilă defecțiune a mașinii tale, însă martorul de bord care te anunță că trebuie să verifici motorul nu s-a stins, cel mai probabil bateria îți trimite semne că are nevoie să fie înlocuită cu una nouă.

3. Nivel scăzut al lichidului din baterie

Bateriile auto au în mod obișnuit o parte a carcasei translucidă, prin care poți observa cu ușurință nivelul lichidului bateriei. Dacă acumulatorul pe care îl folosești nu îți permite să vezi acest lucru, îndepărtează capacele roșii și negre.

4. Bateria este umflată

Acumulatorul mașinii tale arată ca și cum tocmai a terminat o masă copioasă? Nu mai întârzia schimbarea acestuia cu unul nou, pentru că umflarea bateriei auto este un semn clar că aceasta a avut de suferit din cauza unei temperaturi prea ridicate și s-a defectat.

5. Simți un miros neplăcut care vine de sub capotă

Mirosul de sulf, substanță pe care o vei regăsi în toate bateriile auto, poate fi insuportabil, mai ales dacă nu ai avut până acum contact cu el. Dacă simți un iz neplăcut care vine de sub capotă, cel mai probabil acumulatorul mașinii tale a curs. Dacă nu îl îndepărtezi cât mai curând, e posibil ca acesta să corodeze și alte piese ale autoturismului

6. Bateria are mai mult de trei ani

Deși producătorii de piese auto oferă o garanție mai mare, bateriile auto încep să cedeze după aproximativ trei ani de la prima utilizare, mai ales dacă nu ai avut grijă să o lași să se încarce cum trebuie. În cazul în care nu ai pornit imediat ce te-ai urcat în mașină consumatorii electrici și ai așteptat să parcurgi câțiva kilometri, pentru ca acumulatorul să poată crea energie suficientă, e posibil să poți prelungi durata de viață a bateriei până la cinci ani. Cu toate acestea, pentru a evita un episod mai puțin plăcut, cum ar fi o pană de curent, îți recomandăm să investești din trei în trei ani într-o baterie de mașină de calitate.

În cazul în care alegi să îți schimbi acumulatorul auto, ai grijă unde îl depozitezi pe cel vechi, pentru că reprezintă o sursă extrem de poluantă, atât pentru tine, cât și pentru mediu. Află ce service-uri auto din orașul tău te pot ajuta să îl reciclezi și nu îl arunca, sub nicio formă, în locul în care pui de obicei gunoiul!

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: pixabay

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*