Ceasurile Atlantic – ceasuri cu o vasta istorie

ceasuri atlantic

Orice colectionar de ceasuri are cel putin cateva ceasuri Atlantic, pe care le tine la loc de cinste. Pentru persoanele interesate de aceste modele, colectia de ceasuri barbatesti de la Japora este suficient de vasta, astfel incat sa fie gasit modelul perfect.

Ceasurile Atlantic – o istorie indelungata in productia de ceasuri de cea mai buna calitate

Compania a fost fondata de Eduard Kummer, nascut in 26 martie 1845. El a fost unul dintre fondatorii ceasului elvetian. In timpul multor ani de ucenicie si de educatie ulterioara in Elvetia, si-a perfectionat in mod constant abilitatile de ceasornicarie.

S-a intors in orasul sau natal ca maestru de orologie calificat. Cetatenii orasului Bettlach au recunoscut calitatile lui Kummer si au sprijinit infiintarea industriei ceasurilor, drept pentru care orasul a devenit patria ceasurilor.

Viziunea de a crea o afacere cu ceasuri de inalta calitate a devenit reala. In 1888, in primul atelier, au lucrat 15-20 de angajati. In anii urmatori, fabrica s-a dezvoltat constant, ajungand la 720 de angajati inainte de sfarsitul secolului al XIX-lea.

Desi Eduard Kummer era cunoscut ca fiind foarte traditional, el credea cu tarie in dezvoltarea industriei de ceasuri. In acel moment, saptamana de lucru dura 6 zile si se lucra 11 ore pe zi. Nu exista niciun fel de vacanta platita sau de salarii suplimentare. Introducerea, in 1937, a unei vacante platite de sase zile pe an, de catre EKB, a reprezentat un progres social.

Compania a fost initial numita EKB (prescurtare pentru Eduard Kummer Bettlach). Initial, compania a fabricat piese pentru  producatori de ceasuri precum Longines, Certina si multi altii. Primele ceasuri sub numele de „Atlantic”, cu un sigiliu ca logo, au fost lansate in 1932. Si unul dintre primele cronografe impermeabile a fost produs tot de EKB.

Modelele emblematice ale firmei Atlantic provin din familia „Worldmaster”. Cu aceasta piesa, compania a obtinut un grad inalt de recunoastere, iar modelele de ceasuri din aceasta colectie sunt considerate reprezentative pentru Atlantic.

Ceasuri barbatesti Japora – Ceasurile Atlantic destinate persoanelor puternice

In trecut, ceasurile Atlantic erau destinate persoanelor puternice, care si-au urmarit intotdeauna obiectivele, si, ca atare, erau disponibile intr-o gama de preturi ridicate. Astazi, Atlantic are o gama larga de ceasuri, distinse prin calitatea lor ridicata, intr-un segment de pret mediu.

In plus fata de vechiul Worldmaster, Atlantic ofera o gama larga de ceasuri sportive, clasice si elegante. Cu toate acestea, ceea ce distinge modelele traditionale este aspectul lor unic si specific Atlantic. Aceste modele pot fi gasite si in magazine online, in categoria ceasuri barbatesti de la Japora.

Cronologia istoriei companiei

  • 1888: Eduard Kummer infiinteaza compania EKB care produce componente pentru ceasuri de buzunar in Bettlach;
  • 1925: EKB se angajeaza sa produca componente de ceasuri de mana in colaborare cu grupul Asuag;
  • 1928: EKB lanseaza productia de diverse ceasuri de mana semnate Ariston, Aristex si Opus;
  • 1930: EKB devine una dintre primele fabrici care produc ceasuri de mana impermeabile si le vand sub numele de „Atlantic”;
  • 1950: Deschiderea primului magazin din Polonia si a altor magazine in Europa de Est;
  • 1952: Schimbarea numelui companiei din EKB in Atlantic Watch Ltd;
  • 1958: Introducerea cu succes a ceasului Atlantic in America de Sud si Orientul Mijlociu;
  • 2013: Atlantic sarbatoreste aniversarea a 125 de ani;
  • 2015: Lansarea Worldmaster Lusso Open Heart Limited Edition

 

Sursa: Digital metrics
Sursa foto: japora.ro

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*