(P) Cum a fost la Austrian Tasting Table

Austrian Tasting Table

Miercuri seara, 5 iunie, ne-am strâns cu toții la Mazilique Studio în jurul unei mese lungi și pline de imaginație. Austrian Tasting Table a venit ca răspuns firesc la întrebări cu un numitor comun: mâncarea. Ne-am propus să aducem tradițiile culinare austriece în fața unei interpretări autohtone, iar provocarea a fost acceptată de Cristina Mazilu.

Am reiterat faptul că Austria este țara producătorilor locali, în care procesul culinar se redefinește prin colaborarea perpetuă între chefi și antreprenori regionali.

Prin Austrian Tasting Table, Cristina a creat un tablou culinar unic: a cules ingrediente de la mici producători din ambele țări și a adus laolaltă combinații surprinzătoare și autentice.

Astfel s-a născut, inspirat de pulled pork, miniburger-ul cu pulled Tafelspitz, dar adus în contemporan cu o remuladă de țelină și sos de hrean. Clasicul filé de porc a fost înnobilat cu sare cu flori din Salzburg, crumble de arahide și sos de mure. Păstrăvului atât de iubit din zona Salzburgului i s-a alăturat un dressing de iaurt cu pătrunjel și tahina.

Cașcavalul din lapte bio de la văcuțele alpine a venit de la partenerul nostru, Kärtner Milch, disponibil cu linia bio în România în toate hypermarket-urile din marile orașe. Cele mai aclamate cașcavaluri din selecția noastră au fost cele cu schinduf și cu piper.

Julius Meinl a contribuit cu specialitățile de cafea, iar partenerul nostru urban, Salzburg, a surprins prin gustul autentic al bomboanelor Mozart adevărate. Cele originale nu sunt de găsit decât în patru microateliere urbane din Salzburg și sunt manufacturate în continuare după rețeta veche de 130 de ani, a cofetarului Paul Fürst. Bomboanele Mozartkugel autentice pot fi comandate în afara Austriei de pe online shopul Café Konditorei Fürst.

Nu ne-am oprit la Mozartkugel, am continuat cu Mazilique´s spin on the Sacher Torte: cu dulceață de caise, nuci și merișoare, Kaiserschmarrn cu mult Stroh, Gugelhupf și Apfelstrudel.

Dacă vrei să vezi unde am căutat inspirație pentru meniul nostru austriac, intră aici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*