(P) Camere foto de top pentru iubitorii de animale sălbatice în 2019

animale salbatice

Să reușești cele mai bune fotografii cu animale sălbatice a fost și rămâne una din marile provocări ale pasionaților de fotografie, însă șansele de reușită și acuratețea detaliilor cresc de la an la an, evident datorită progresului tehnologiei. Potrivit unui material publicat de cei de la outdoorphotographer.com, cei care doresc să surprindă imagini perfecte cu animale sălbatice, la nivelul anului 2019, au la dispoziție o gamă variată de aparate foto de top, inclusiv cele de tip ,,mirrorless’’ (fără oglinzi), ce beneficiază de anumite avantaje față de camerele foto tradiționale de tip DSLR (Digital Single-Lens Reflex).

De exemplu, camerele Sony A9 oferă posesorilor șansa de a realiza fotografii ,,în rafală’’ mai rapid decât cele de tip DSLR (24 fps) și, poate chiar mai important, fără să emită niciun zgomot ce ar putea speria cu ușurință animalul ,,vânat’’. Sistemul de autofocus de la Sony A9 vine cu nu mai puțin de 693 de puncte de autofocus cu detecție de faza, fapt ce oferă posesorilor un control excelent asupra unui focus rapid si precis.

În ceea ce privește partea de ,,zoom’’, trebuie să spune că la această oră există foarte multe opțiuni, unele dintre ele chiar la prețuri rezonabile, ce te pot duce la distante focale de 1200 mm și chiar mai mult.

Durată bateriei rămâne în continuare un mare avantaj al aparatelor de tip DSLR, astfel că alegerea unei camere DSLR sau Mirrorless rămâne la latitudinea fiecăruia, cel mai important aspect fiind, în cele din urmă, precizia și viteza auto-focusului, atât de necesare în cazul fotografierii unor subiecte aflate de regulă în mișcare.

Evident, obiectivele foto de cea mai bună calitate se număra și ele printre cerințele necesare obținerii unor fotografii de cea mai bună calitate în natură, oferind celor care realizează astfel de fotografii posibilitatea de a se apropia cât mai mult de diferite animale, fără că acestea să se sperie sau, mai grav, să îi atace. Deși senzorii mai mari – cu cadru integral sunt considerați în unele privințe superiori celor mai mici, de tip APS-C, factorul de mărire al acestora din urmă mărește raza de acțiune. Comparând o cameră de 20 de megapixeli cu cadru complet cu una APS-C de aceeași rezoluție (doar astfel pot fi comparate), se observă că modelul APS-C oferă o mărire de aproximativ 1.5 ori a distanței focale a obiectivului, echivalând astfel o lentilă de 400 mm cu una de 600 mm.

Senzorii Micro Four Thirds oferă o mărire de 2X, permițând producătorilor precum Panasonic sau Olympus să creeze modele de camere mult mai ușoare dar performante, ce asigură posesorilor zoom-uri comparative cu cele ale aparatelor foto cu senzori mult mai mari. Este cazul modelului Olympus M.Zuiko ED 300 MM F4.0 IS PRO, echivalentul unui aparat de 600mm, la dimensiuni și prețuri mult mai mici. Prețul unui astfel de aparat este de aproximativ 2.499 $, în timp ce un Nikon, de ale cărui performanțe se apropie, ajunge la peste 12.000 $. În ceea ce privește dimensiunile, modelul de la Olympus este aproape de două ori mai mic și de aproape 3 ori mai ușor.

Camerele foto/video performante devin din ce în ce mai utile în mai toate domeniile de activitate. Tot mai multe autovehicule pleacă deja din fabrică cu diferite camere foto/video încorporate, medicina beneficiază și ea din plin de avantajele micro-camerelor folosite la diverse investigații și proceduri, studiourile de live casino reușesc să aducă acțiunea de la mesele de ruletă și blackjack aproape de jucători, iar transmisiunile celor mai importante evenimente sportive reușesc în ultima vreme să surprindă acțiunea în cele mai mici detalii.

 

 

 

Sursă foto:  stock.adobe.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*