Câinii nu sunt atât de deștepți cum îți place să crezi. 4 lucruri stupide pe care le fac și care le pun sănătatea în pericol

Câinele tău poate fi un băiat bun, însă nu e pe atât de deștept pe cât ai putea crede. Nu o spunem noi, o spune un studiu recent.

Potrivit acestui studiu, citat și de publicația americană Time, câinii au un set unic de abilități cognitive, însă nu sunt mai deștepți decât alte animale.

„Câinii sunt speciali, însă nu excepționali. Sunt deștepți, însă nu sclipitori”, susține co-autoarea studiului, Britta Osthaus, lector senior în psihologie la Universitatea Christ Church din Marea Britanie.

Așa că atunci când vezi că patrupedul tău face ceva amuzant de stupid, cum ar fi, de exemplu, să mănânce nisip, ar fi bine să-l oprești. Pentru că aceste obiceiuri, pe cât sunt de amuzante, pe atât sunt de periculoase pentru câinele tău. Iar unele dintre ele îi pot pune viața în pericol.

Iată care sunt lucrurile amuzante la prima vedere pe care câinii le fac și care le pot dăuna:

Mănâncă flori și plante

Poate te amuză când îți vezi câinele cu botul plin de păpădii și iarbă, dar nu ar trebui. Chiar dacă ai grijă să nu crești în grădină plante dăunătoare pentru animalele de casă, multe produse folosite pentru a trata florile, semințele și iarba sunt periculoase. Dacă ai un câine curios căruia îi place să-și petreacă majoritatea timpului în curte, încearcă să creezi niște zone sigure în care poate să se joace și să sape în voie. Ține florile și alte plante acolo unde câinele nu are acces și supraveghează animalul chiar și atunci când este în casă. Câinilor le place să mănânce aproape orice și, pe lângă flori, multe alimente pe care le consumă omul pot să fie periculoase pentru câini. Însă asta nu-i va opri să le consume. Ciocolata, de exemplu, poate duce chiar și la deces. Dacă nu ești sigur care sunt alimentele de care câinele tău nu trebuie să se atingă niciodată, găsești lista completă într-un material de pe blogul thepetclub.ro.

Mănâncă nisip

Pare un lucru atât de amuzant când câinele tău mănâncă nisip, nu? Însă ingerarea unei cantități prea mari de nisip îl va trimite direct pe masa veterinarului. Chiar și atunci când fuge să-ți aducă aportul poate ingera suficient nisip cât să-i provoace un blocaj intestinal. Așa că data viitoare când mai mergi cu patrupedul la mare supraveghează-l pe plajă. Dacă observi un comportament ciudat sau un apetit scăzut, du-l de urgență la un cabinet veterinar. 

Bea apă de oriunde

Câinii beau apă de oriunde, chiar și atunci când le pui la dispoziție apă plată. E amuzant să-i vezi cum își potolesc setea cu apă din bălți, râuri, lacuri sau chiar mare. Însă în această apă trăiesc organisme și pot fi chimicale periculoase pentru sănătatea câinelui tău. Iar acest lucru este valabil și atunci când apa pare și miroase curat.

Nu se oprește din alergat

Câinele tău are nevoie de mișcare și este recomandat să îl lași să alerge și să se joace cât mai mult. Însă obiceiul câinilor, mai ales al puilor, din a nu se opri din alergat și joacă poate fi periculos pe timp de vară, mai ales atunci când temperaturile din termometre depășesc limita normală. Câinii pot face la rândul lor insolație. Tocmai de aceea, încearcă să ții animalul la răcoare și umbră la orele amiezii, când atmosfera devine insuportabilă.

Tu ce obiceiuri periculoase ai observat la câinele tău și ce măsuri ai luat ca să-l protejezi?

Sursă foto: pexels.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*