(P) Casa de parfumuri Houbigant a relansat „Mon Boudoir”, celebra aromă preferată de Regina Maria

Houbigant este o casă de parfumuri cu o istorie bogată în Franța, fiind cunocută pentru parfumurile create pentru nobilii acelor vremuri.

A fost înființată în secolul al 18-lea de Jean-Francois Houbigant, care la numai 23 de ani a creat Eau D’ Houbigant, parfumul legendar devenit preferatul aristocraților. Nu este de mirare că Regina Maria a ales să reprezinte Casa Houbigant!

Considerată „cea mai frumoasă regină a Europei”, Regina Maria a devenit imaginea colecției de pomade, pudră, apă de colonie îi parfum, toate sub același nume: „Mon Boudoir”, în 1922. Nota de bază a parfumului mirosea a flori de violete, preferatele Reginei, a iris, dar avea și note subtile de patchouli și santal.

Parfumul original a fost creat de legendarul parfumier Robert Bienaime și a fost lansat în 1919, iar în 1938, după moartea Reginei s-a decis retragerea lui de pe piață din respect pentru Alteța Sa, aceasta fiind și imaginea oficială a produselor „Mon Boudoir”.

Cu ocazia împlinirii Centenarului de la crearea compoziției „Mon Boudoir”, în semn de omagiu, casa de parfumuri Houbigant a relansat celebra aromă preferată de Regina Maria, cu ajutorul celebrului parfumier Luca Maffei. Notele sale puternice sunt transpuse într-un parfum care se integrează perfect în modernitatea epocii noastre.

Compoziția Mon Boudoir poate fi descoperită în Beautik Haute Parfumerie!

Sursa, foto: PR

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*