(P) Arta confortului de acasă într-o lume guvernată de haos

Foto: Shutterstock

Urgența colectivă sau lipsa timpului dedicat doar nouă

Una dintre caracteristicile vieții moderne pare a fi că ne deplasăm într-un ritm alert, într-o continuă mișcare Browniană, indiferent de provocările pe care le întâlnim în rutina de zi cu zi. Conceptul de timp a fost redefinit. Modul în care gândim, alocăm și interacționăm cu timpul a fost schimbat treptat, în moduri subtile, neobservabile.

În prezent, „acum” a devenit noul ieri. Drept urmare, suntem blocați în timp, stresați și copleșiți de muntele de sarcini pe care le avem de îndeplinit. În ciuda creșterii ratei apariției bolilor provocate de stres, continuăm să parcurgem drumul într-o cursă arzătoare către succes.

Studiile britanice au arătat că femeile au cu 5 ore mai puțin timp liber decât bărbații. Cercetătorii feminiști au descoperit, de asemenea, că multe femei nu simt că merită o pauză dedicată doar lor. Ele simt că trebuie să o câștige, iar singura modalitate prin care ajung la acest compromis este o nesfârșită listă cu sarcini de realizat; emailuri de răspuns, apeluri de preluat, grija față de copil, micile accese de treburi casnice, pregătirea sau comandarea unei cine pentru toată familia, iar lista poate continua la nesfârșit.

Așadar, ce îi rămâne de făcut femeii moderne atunci când e prinsă în labirintul timpului pierdut?

Cultivarea spațiului gol. Acest lucru ar putea însemna gătirea unui nou fel de mâncare, ascultarea albumului preferat, mirosirea trandafirilor sau o sesiune de jogging. A lua legătura cu cele cinci simțuri este cea mai bună modalitate de a te reintroduce în momentul prezent și de a liniști „mintea maimuței” sau gândurile interminabile. Încetinind, putem paradoxal crea mai mult timp pentru noi înșine.

Foto: Shutterstock

Căminul hygge, liniștea de care ai nevoie

Plimbările toamna prin pădure sunt hygge, o cameră cu lumină caldă, învăluită în mirosul lumânărilor parfumate este hygge, o cană de ciocolată caldă savurată pe canapeaua confortabilă lângă șemineu este, de asemenea, un moment hygge. Momentul trăit în tihnă, în simplitatea prezentului, conștient este descrierea perfectă a artei daneze a fericirii. Îți poți transforma căminul într-un refugiu hygge pentru regăsirea sinelui în zilele alerte. Lemnul, ceramica și porțelanul sunt elementele principale întâlnite în încăperile caselor hygge.

Fericirea casnică, conform hygge, poate fi atinsă foarte ușor prin simpla exteriorizare a plăcerilor tale. Fotografii, ilustrații, cărțile de suflet, pătura călduroasă, lumânările preferate îți pot transforma căminul în cel mai primitor spațiu în care să te destinzi și să ai momentul tău de respiro.

Poți alege produsele pentru uz casnic de la Fino pentru a te bucura de micile tale momente hygge și pentru a-i oferi căminului tău grija de care are nevoie. Astfel, primul lucru pe care îl vei avea în minte într-o zi aglomerată va fi confortul de acasă.

Este foarte important ca la sfârșitul zilei să te desprinzi de haosul din exterior și să îți atribui un moment doar pentru tine, un moment hygge.

Sursa, foto: PR

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*