Ziua Mondială a Artei

Foto: 123rf

Azi, 15 aprilie, Google Arts & Culture sărbătorește Ziua Mondială a Artei.

Ziua este sărbătorită cu colecții dedicate întregii familii, prin care părinți și copii pot învăța, într-un mod distractiv, noi lucruri despre artă, animale, știință, spațiu, cărți și muzică. Oricine poate explora interiorul unei găuri negre, se poate plimba alături de dinozauri din Jurasic, în realitate virtuală, sau să facă magie precum Harry Potter. Cei mai mici pot face tururi ale unor muzee celebre din toată lumea alături de un pinguin.

Mai multă distracție în familie: https://artsandculture.google.com/project/family-fun

De asemenea, fiecare poate sărbători arta cu un autoportret în stilul unui celebru artist sau opere. Pentru aceasta, aplicația Google Arts & Culture are o nouă funcționalitate, denumită Art Transfer, care ia o fotografie selfie (sau orice altă fotografie) și îi adaugă caracteristicile unei picturi celebre aleasă de utilizator. Îți poți face un selfie în stilul lui Andie Warhol, Frida Kahlo, Edvard Munch sau Vincent van Gogh.

Pentru a încerca Art Transfer, trebuie să deschizi meniul „Cameră” aflat în partea de jos a paginii principale a aplicației Google Arts & Culture, iar apoi să selectezi „Art Transfer”. După ce ai făcut sau încărcat o poză, poți alege din zecile de capodopere disponibile, a căror stil va fi aplicat apoi fotografiei. Pentru un și mai mare grad de personalizare, din opțiunea aflată sub butonul „foarfecă” (dreapta sus) se poate selecta porțiunea din fotografie asupra căreia se va aplica stilul ales.

Aplicația Google Arts & Culture este disponibilă gratuit, pentru iOS sau Android.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*