Cele mai frumoase plaje din lume care merită vizitate

Foto: Shutterstock

Vremea vacanţelor a sosit! Este timpul să te gândeşti la o destinaţie de vis! Oare ce altceva s-ar potrivi mai bine decât o plajă care să îţi taie răsuflarea?! Există nenumărate astfel de locaţii pe planeta noastră, însă doar câteva din ele se pot cataloga ca fiind excepţionale. Din categoria acestora am realizat o selecţie de plaje a căror frumuseţe ieşită din comun te va fascina.

Ipanema

Nu poţi să vorbeşti despre plaje frumoase fără să aduci aminte de Cuba, tara în care se găseşte una dintre cele mai vibrante astfel de locuri. Şi nu, nu este vorba de celebra Copacabana! Plaja Ipanema, căci despre ea este vorba, se situează în partea de sud a oraşului Rio de Janeiro, în cartierul select cu acelaşi nume. Popularizată prin melodia A Garota de Ipanema -Fata din Ipanema – plaja localizată pe malul Oceanului Atlantic este parte integrantă din zona cea mai exclusivista a metropolei, denumită şi Micul Paris. Deşi în traducere Ipanema înseamnă apă rea, poţi înota liniştit în ocean, pentru că denumirea este asociată cu lipsa peştilor din zonă. După o baie binemeritată, o sesiune de bronzare, cititul unei cărți sau chiar o sesiune de joc pentru a-ţi testa norocul pe MaxBet online, poţi vizita nenumărate obiective culturale. Dacă viaţa de noapte te atrage, poţi gusta oricând din meniurile restaurantelor găzduite de plaja Ipanema. Pentru că este frecventată în special de tineri, plaja este considerată ca fiind  cea care dă tonul în toate trendurile nou apărute, fiind în acelaşi timp renumită pentru frumuseţea sa.

Pantai Merah

Indonesia nu poate să lipsească din acest top, insula Komodo oferind amatorilor de plaje un adevărat diamant. Deşi insula Komodo este renumită pentru specia de şopârlă dragon cu acelaşi nume, plaja Pantai Merah, în traducere Plaja Roz, uimeşte prin apele turcoaz, cerul de un albastru infinit şi mai ales prin nisipul roz pe care te poţi odihni după o sesiune de înot. Micuţele organisme microscopice, Foraminifera, dau coloristica specifică plajei, prin descompunerea lor în nisipul alb de o fineţe deosebită. Nu este întâmplător faptul că plaja face parte din siturile protejate UNESCO, fiind considerată una dintre cele mai rare minuni ale naturii. Se poate compara cu puţine alte locaţii de pe planetă, ceea ce face din ea un punct de atracţie care este trecut în revista de zeci de mii de turişti anual.

Foto: Shutterstock

Whitehaven Beach

Australia este continentul care are în portofoliu o plajă unică, desprinsă din poveşti. Whitehaven Beach, plaja Raiul Alb, îşi trage denumirea din nisipul de un alb atât de pur încât sub acţiunea soarelui străluceşte atât de tare, încât nu îl poţi privi pentru un timp îndelungat. Puritatea nisipului se datorează siliciului pe care îl deţine în proporţie de 98%, acesta fiind adus pe plajă în decursul a milioane de ani. Se pare că există în această zonă curenţi puternici marini care sunt responsabili de acest lucru, pentru că relieful din zona nu este creditat cu o concentraţie atât de mare de siliciu. Pentru mulţi ani la rând, plaja Whitehaven a fost inclusă în top 100 de destinaţii de vis pentru turişti, fiind de asemenea considerată una dintre cele mai curate plaje din lume. Pentru a menţine această caracteristică, pe plajă nu se permite accesul animalelor de companie şi nici activităţi nocive precum fumatul.

Maya Bay

Thailanda oferă lumii întregi un adevărat paradis care face parte din Parcul Naţional Phi Phi. Plaja Maya Bay este cu adevărat un parc natural în care vegetaţia luxuriantă se îmbină armonios cu ape de cleştar şi nisip fin. Frumuseţea acestei plaje a devenit cunoscută lumii întregi cu ajutorul actorului Leonardo diCaprio care, a filmat producţia Plaja în această locaţie. Apele de un albastru ireal, permit turiştilor activităţi de snorkeling, de înot şi chiar de a hrăni rechini. Deşi pare o activitate periculoasă, cu ajutorul ghizilor profesionişti vei putea face o călătorie de câteva ore până în habitatul acestora unde îi poţi observa şi totodată hrăni. Dacă eşti pasionat de drumeţii, poţi urca pe formaţiunile muntoase care încadrează plaja şi te poţi bucura de la înălţime de o vedere panoramică care merită imortalizată printr-o poză de vacanţă. Este indicat să faci o vizită acestei plaje în luna noiembrie sau aprilie, atunci când condiţiile sunt prielnice din punct de vedere meteorologic.

Foto: Shutterstock

Hidden Beach

Adeseori plasată între primele 10 plaje din lume şi numărul 1 în plajele asiatice, Hidden Beach din Palawan  este cu adevărat o perlă ascunsă a Arhipelagului Filipinez. Tot ce ţi-ai dori în materie de natură este înglobat în această plajă. Stânci maiestuoase din calcar, vegetaţia luxuriantă, nisipul şi oceanul cu valuri blânde sunt ingredientele de succes pe care această plajă atrage o mulţime de turişti. În afară de relaxarea pe care o simţi făcând plajă şi înotând în apele atât de limpezi ale oceanului, se pot practica de minune şi activităţi de snorkeling, mai ales de începătorii în acest sport. Ajuta în acest sens pragurile de apă puţin adânci care însoţesc înotătorii pentru o distanţă considerabilă, plaja fiind una dintre cele mai sigure pentru turiştii care vin însoţiţi de copii. Locaţia este superbă, iar spaţiile de cazare sunt unele remarcabile.

Budelli

Plaja Budelli, din Sardinia, Italia nu poate lipsi din acest top dedicat plajelor. Acest mic atol format pe scheletele coralilor aduşi la mal de atâta vreme merită din plin vizita ta. Culorile predominante întâlnite pe această plajă sunt roşu şi roz şi se regăsesc în stâncile care împrejmuiesc atolul şi în nisipul fin pe care calci până la întâlnirea cu marea. Apa are o claritate de cristal, valurile sunt prietenoase iar fauna marina este una care se poate observa cu ajutorul activităţii de snorkeling. Poţi să te bucuri însă numai o zi de această plajă magnifică, autorităţile locale interzicând accesul pentru mai mult de 24 de ore. Cine ştie, este posibil ca de vină să fie legenda conform căreia vizitatorii luau acasă câte un fir de nisip, considerat un talisman care aduce noroc şi impilnirea dorinţelor. Rămâne să te convingi de unul singur asupra veridicităţii legendei şi să faci o vizită pe această insulă magică!
Alegerea unei destinaţii unde să-ți petreci vacanţa se poate dovedi deseori o încercare epuizantă. Dacă eşti un îndrăgostit al soarelui şi plajele sunt destinaţiile tale de vis, este posibil să te regăseşti ca preferinţe în topul de plaje pe care l-am realizat pentru tine.  (P)

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*