Urmărește animalele din jungla africană

Foto: PR

Samsung anunță lansarea Wildlife Watch, un nou program pilot care folosește tehnologia pentru a ajuta la combaterea braconajului din jungla africană.

Camerele profesionale de la telefoanele Samsung Galaxy S20 Fan Edition (FE) vor filma imagini live care vor fi transmise în permanență din Rezervația Naturală Balule din Africa de Sud, parte a Parcului Național Kruger. Toată lumea este invitată să stea de pază, asemenea unor gardieni virtuali, ajutând la protejarea animalelor pe cale de dispariție împotriva braconajului, iar în același timp să le vadă în habitatul lor natural și să se bucure de imagini spectaculoase direct de la ei de acasă.

Samsung și-a unit forțele cu Africam, pionierul african în tehnologie, pentru a reinterpreta unul dintre cele mai noi dispozitive mobile Galaxy într-o inițiativă care folosește tehnologia pentru a ajuta lumea să devină un loc mai bun. Profitul generat de Africam are ca scop susținerea centrului anti-braconaj Black Mamba; un grup de femei care folosește metode non-violente pentru a preveni braconajul, activitate care a crescut în timpul pandemiei odată ce vânătorii ilegali au profitat de scăderea bruscă a numărului de turiști. Prin inițiativa Wildlife Watch, telespectatorii vor fi mai aproape de munca celor care supraveghează animalele, vor vedea animalele de care aceștia au grijă și vor avea ocazia să doneze pentru a sprijini această cauză.

Peggy Gou s-a născut în Coreea de Sud, este DJ în Berlin, producător și designer, iar pe lângă asta iubește animalele – în special girafele – și susține această inițiativă încurajând oamenii să se implice și să vorbească mai mult despre acest subiect.

Patru telefoane Samsung Galaxy S20 FE au fost instalate în junglă ca dispozitive suplimentare, acoperind peste jumătate din infrastructura Africam existentă în rezervația naturală Balule pe durata programului pilot. Camera foto profesională a fiecărui telefon este utilizată pentru a filma animale în regim live. Sprijinind paznicii în sarcinile lor zilnice, cu pixeli mai mari, AI îmbunătățit și Zoom spațial 30x, inclusiv zoom optic de 3 ori mai mare, aceste specificații au îmbunătățit calitatea fotografiilor pe care grupul Black Mambas le poate face în timpul patrulării. De la distanță și chiar în condiții de lumină slabă, dar și în condițiile nesigure ale junglei, ele pot trimite imagini clare și detaliate către sediu, ca dovadă pentru investigațiile privind activitatea braconajului.

Foto: PR

Un jeep camuflat și echipat cu un telefon Samsung Galaxy S20 FE va fi, de asemenea, folosit de patrulele de supraveghere, iar acțiunea live îi va aduce pe cei de acasă și mai aproape de experiențele de zi cu zi ale celor care au grijă de animalele sălbatice.

Programul Samsung Galaxy upcycling își propune să rezolve nevoile sociale, să prelungească ciclurile de viață ale produselor și să reducă deșeurile, reinventând noi roluri pentru telefoanele mobile. Reutilizarea produselor existente pentru a îndeplini o nouă funcție este o modalitate excelentă de a evita necesitatea de a crea alte produse. Ca parte a inițiativei Wildlife Watch, telefoanele Samsung sunt reutilizate de paznici ca dispozitive CCTV pentru garduri perimetrale, precum și pentru adăugarea unui suport tehnic atât de important pentru îmbunătățirea patrulelor zilnice din junglă.

Având posibilitatea de a urmări virtual animalele sălbatice pe wildlife-watch.com, cei de acasă pot alerta gardienii dacă observă că animalele sunt în pericol sau există semne de braconaj. De asemenea, se pot distribui imagini pe social media pentru a încuraja și pe alții să participe și să doneze pentru susținerea centrului anti-braconaj Black Mamba. Cu mai multe unghiuri ale camerei, nu va fi niciodată aceeași perspectivă, iar cei de acasă vor putea să urmărească de pe canapea elefanți, lei și chiar girafe în habitatul lor natural.

„Cu toții iubim animalele, dar realitatea dură a braconajului este în creștere în toată Africa. Este uimitor să crezi că un dispozitiv pe care îl folosim în fiecare zi poate ajuta la combaterea acestor probleme importante. Posibilitatea de a deveni un gardian virtual și de a sprijini paznicii din viața reală care luptă împotriva braconajului este cu adevărat impresionantă”,spune Peggy Gou.

Angajat să folosească tehnologia ca un instrument pentru a face lucruri bune, proiectul Wildlife Watch sprijină Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, un plan adoptat de 193 de membri ai Națiunilor Unite, prin abordarea obiectivului 15 de dezvoltare durabilă – Viața pe uscat – a Obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite. Samsung a colaborat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) pentru a lansa o aplicație mobilă ce are în focus educația și donațiile – Samsung Global Goals. În prezent, peste 100 de milioane de telefoane Galaxy din întreaga lume au strâns mai mult de 1,5 milioane de dolari care reprezintă donații pentru PNUD și oferă milioanelor de oameni ocazia de a face din lume un loc mai bun și de a lua măsuri pentru atingerea celor 17 obiective globale.

Foto: PR

Wildlife Watch va fi live timp de două luni (3 martie – 2 mai 2021). În acest timp, Samsung speră să readucă în atenția cât mai multor oameni animalele sălbatice uitate în timpul pandemiei. Pentru a urmări fluxul live și pentru a ajuta la protejarea animalelor vulnerabile, accesați wildlife-watch.com. (p)

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*