Land Rover Defender, mașina anului 2021 pentru femei

Modelul Defender

Modelul Defender a fost desemnat câștigător absolut în categoria “Mașina anului 2021 pentru femei”.

Este pentru prima dată când un model Land Rover câștigă marele trofeu în concursul “Women’s World Car of the Year”, acest triumf fiind cel mai nou din seria de distincții internaționale acordate celui mai capabil Land Rover construit vreodată. 
Defender rămâne consecvent spiritului deschizător de drumuri care caracterizează Land Rover de peste 70 de ani și care redefinește aventura în secolul 21. Emblematic prin denumire, formă și capabilitate, automobilul este disponibil în mai multe variante, putând fi personalizat cu unul din cele patru pachete de accesorii, astfel încât proprietarii să se bucure și mai mult de lumea din jurul lor.

Concursul “Women’s World Car of the Year” (WWCOTY) este singurul concurs 
mondial dedicat mașinilor în care juriul este alcătuit exclusiv din femei, cu 50 de jurnaliste din domeniul auto din 38 de țări de pe cinci continente, care selectează cele mai bune modele noi.

Nick Rogers, Executive Director, Vehicle Programmes, Jaguar Land Rover a spus: „Pentru întreaga echipă, acesta reprezintă o onoare deosebită și o recunoaștere a eforturilor depuse pentru a crea un vehicul atât de capabil. Defender a câștigat peste 50 de premii internaționale, fapt care ne demonstrează că viziunea noastră inițială privind un Defender al secolului 21 a fost corectă. Noul Defender combină o siluetă inconfundabilă cu tehnologie de ultimă oră, într-un design care continuă tradiția și asigură capabilitățile autentice Land Rover. Rezultatul este o familie de vehicule cu tracțiune integrală care face cinste numelui Defender.”

Marta García, Executive President Women’s World Car of the Year, a spus, „Legenda a fost actualizată. Land Rover Defender nu mai este doar un SUV cu care poți să traversezi Amazonul sau să mergi în deșert. Acum poți să pleci la drum în condiții de confort egale celor oferite de o limuzină de lux. Pentru acest motiv, dar și pentru tehnologia încorporată și confortul oferit, Defender a fost ales “Mașina Anului” de “Women’s World Car of the Year”.”

Interiorul adoptă personalitatea minimalistă a modelului Defender originar, cu accent pe simplitate și utilitate. Defender 110 oferă configurații cu cinci, șase sau 5+2 locuri, în timp ce modelul 90 poate primi șase ocupanți într-un vehicul de lungimea unui mașini compacte de familie.

Multitudinea de capabilități de care dă dovadă Defender determină ridicarea ștachetei în domeniul rezistenței pe teren accidentat și al confortului pe drumuri amenajate. Instalate pe platforma solidă de aluminiu D7x a Land Rover – cel mai rigid șasiu al mărcii – tehnologiile avansate specifice vehiculelor de teren și motorizările ultramoderne asigură capabilități imbatabile. Manevrabilitatea impecabilă oferă conducătorului auto o experiență plină de satisfacții la volan și confort superior la drum lung, pe orice teren. Experții Euro NCAP au acordat modelului Defender calificativul maxim de cinci stele.

Motoarele avansate Ingenium pe benzină și motorină (mai ecologice) garantează puterea, controlul și eficiența tuturor variantelor de Defender în orice condiții de mediu, în timp ce motorizările Plug-in Hybrid (PHEV) asigură o autonomie de 43 km* în modul complet electric. În plus, un puternic motor V8 supraalimentat oferă familiei Defender noi niveluri de performanță și implicare a conducătorului auto.

De la lansare, Defender a câștigat peste 50 de distincții internaționale, printre care
„Top Gear’s 2020 Car of the Year”, „Motortrend’s 2021 SUV of the Year” și „Autocar’s Best SUV 2020”.

* Toate datele privind consumul de combustibil și emisiile de CO2 menționate mai sus se referă la testul oficial combinat EU- WLTP TEL pentru versiuni cu cinci locuri. Cifrele prezentate reprezintă rezultate ale încercărilor oficiale realizate de producător în conformitate cu legislația UE. Exclusiv în scopul comparației. Datele pentru condiții reale pot fi diferite. Datele privind eficiența consumului de carburant și emisiile de CO2 pot varia în funcție de factori cum sunt stilul de conducere, condițiile de mediu și accesoriile.

Canale sociale Land Rover România: Facebook, Instagram

(p)

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*