Jaguar Land Rover și Google măsoară calitatea aerului în Dublin

Jaguar Land Rover a încheiat cu Google un parteneriat în cadrul căruia pe modelul complet electric Jaguar I-PACE se integrează senzori de măsurare a calității aerului și tehnologia de cartografiere Street View.

Sursa, foto: PR

I-PACE este primul vehicul complet electric cu Google Street View și va fi folosit pentru a măsura stradă cu stradă calitatea aerului din Dublin, inclusiv concentrațiile de dioxid de azot (NO2), dioxid de carbon (CO2) și particule în suspensie (PM2,5). De asemenea, va contribui la actualizarea Google Maps.

Modelul Jaguar I-PACE, cu zero emisii, a fost echipat cu senzori mobili dezvoltați de Aclima, care detectează calitatea aerului și pentru urmatoarele 12 luni va colecta date din Dublin. Partenerii de cercetare științifică ai Google vor analiza datele și vor realiza hărți ale poluării la nivelul străzilor.

Inginerii de la Jaguar Land Rover au instalat tehnologia Google Street View pe vehicul, alături de suporturi noi pentru camera Street View, lunetă nouă care permite cablarea și echipamente de comutare reproiectate pentru a încorpora comenzile Google Street View. Punând accentul pe calitatea aerului, I-PACE oferă funcția de ionizare a aerului și de filtrare a particulelor PM2,5, pentru a îmbunătăți nivelul de confort și de relaxare a ocupanților în habitaclu.

Parteneriatul intervine într-o perioadă în care Jaguar Land Rover își definește strategia de viitor: reinventarea luxului modern cu ample componente de sustenabilitate, experiențe unice pentru clienți și impact social pozitiv – cu angajamentul de a deveni o companie cu zero emisii nete de carbon până în 2039.

Pentru a transpune în practică această viziune, Jaguar Land Rover va colabora cu lideri din industrie pentru a spori sustenabilitatea și a reduce emisiile, precum și pentru a face schimb de experiență în ceea ce privește noile tehnologii.

Elena Allen, Project Manager Business Development, Jaguar Land Rover, a declarat: „Integrarea tehnologiei Google Street View pe modelul complet electric Jaguar I-PACE este soluția perfectă pentru măsurarea calității aerului. Suntem încântați să sprijinim acest proiect, întrucât corespunde obiectivului nostru de a deveni în principal producător de vehicule electrice și de a atinge performanța de zero emisii de carbon până în 2039. Parteneriatele de acest gen reprezintă una dintre modalitățile prin care putem să ne îndeplinim obiectivele în materie de sustenabilitate și să avem un efect pozitiv asupra societății.”

Ca parte a programului său Environmental Insights Explorer, Google a încheiat un parteneriat cu Consiliul Local al orașului Dublin, în cadrul căruia cartografiază calitatea aerului la nivel local, astfel încât municipalitatea să poată lua măsuri privind clima și sănătatea.

Google și Consiliul Local al orașului Dublin speră că aceste date vor ajuta oamenii de știință, cercetătorii și factorii de decizie în studiul calității aerului și vor încuraja populația să facă schimbări mici, dar informate în viața de zi cu zi, pentru a contribui astfel la îmbunătățirea acesteia.

Paddy Flynn, Vice President Geo Operations la Google, a spus: „Calitatea aerului este o preocupare serioasă, în special pentru zonele urbane, dar există un deficit în ceea ce privește disponibilitatea datelor de nivel local pentru decidenți și pentru cetățeni. În cadrul acestui proiect, folosim tehnologia pentru a culege aceste importante date și pentru a le face accesibile astfel încât, împreună cu Consiliul Local al orașului Dublin, să susținem planificarea soluțiilor necesare.” (P)

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*