Pitești: un loc pentru gurmanzi

Pe o stradă liniștită cu nume de floare din centrul vechi al orașului Pitești, se află o casă veche, recent renovată, cu obloane roz, pe care nu ai cum să o ratezi. Este băcănia Frez House, care își definește spiritul astfel: o rețetă pentru un stil de viață gourmet și funky.

Alexandru Gheorghe și Iulia Dincă sunt cei doi care au pus pe picioare acest proiect. “Noi avem agenția noastră de creație, BrainUP, unde lucrăm pentru clienți diverși. Dar ne-am dorit foarte mult avem și un proiect al nostru, pe care să îl dezvoltăm de la zero. A fost ușor să ne alegem direcția pentru că amândoi suntem gurmanzi. Așa că, în paralel cu munca de la agenție, sub brandul Frez am început să prăjim cafea și să producem gemuri, dulcețuri, miere, sosuri, în combinații proaspete și savuroase”.

Toate aceste bunătăți aveau nevoie de un loc al lor, dincolo de online (pentru că, nu-i așa, nici o imagine digitală nu poate să concureze cu gusturile și aromele), care s-a materializat sub forma băcăniei Frez House. Casa în care se află băcănia Frez House datează la începutul secolului al XX-lea și, până de curând, a fost într-un proces continuu de transformare.

“După care am început să dărâmăm, să dezmembrăm, să scoatem mult moloz, mucegai. Tot șantierul a durat aproximativ doi ani, timp în care am avut tot felul de întâmplări neașteptate, în mare parte venite de la echipele de meșteri, pe care nu te poți baza. Am avut o echipă care a venit și a stat două zile, după care nu mai dădeam de ei nici la telefon, de vreo două ori s-a greșit finisajul pereților și a trebuit să refacem toată casa la interior, s-a și furat din șantier. Până la urmă, am realizat că am petrecut enorm de mult timp stând cu oamenii și verificându-i”, spun cei doi.

Rezultatul este un spațiu fluid și unitar, care te conduce singur de la frigiderele cu bere și mezeluri artizanale, prin camera cu selecția de vinuri românești (și nu numai), către terasa proaspăt deschisă. Iar partea cea mai bună este că, orice îți face cu ochiul de pe rafturile băcăniei, poate fi degustat imediat, pe terasă. “Când nici măcar nu deschiseserăm, fațada devenise deja loc pentru ședințele foto de instagram. Dacă stai să te uiți sunt niște simple obloane, dar culoarea intrigă”, spun cei doi. Candy cane red este culoare aleasă de Iulia pentru obloane, din paletarul producătorului Benjamin Moore, de la care au luat toate vopselurile cu care au lucrat.

Unul din cele mai satisfăcătoare momente a fost când au pus tablourile pe pereți. O parte din ilustrații sunt făcute de Iulia, altele sunt luate de la NY Public Library, iar fotografiile îi aparțin lui George Popescu (rip). Și, pentru că sigur te întrebai, strada cu nume de floare din Pitești este Crinului 51, iar dacă nu ai drum prin oraș, poți oricând să te uiți pe frez.ro pentru mai multe bunătăți frezești. (P)

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*