Îngrijire de iarnă

Foto: PR

În fiecare an, MÁDARA, brandul leton de cosmetice organice, alege o temă pentru sărbători și colaborează cu un artist vizual care transpune tematica aleasă în imagini create special pentru această ocazie. Acestea se regăsesc apoi în designul ambalajelor pentru produsele alese cu dedicație pentru perioada festivă.

Tema anului 2021: SOLSTIȚIUL DE IARNĂ – TRADIȚII STRĂVECHI – METAMORFOZE

Inspirată de străvechea tradiție baltică a măștilor, ediția limitată MÉTAMORPHOSE ne atrage în lumea basmelor stranii, a imaginilor alegorice și a experiențelor ieșite din comun, într-o transcendență a spațiului și timpului și într-o explorare a graniței dintre real și imaginar.

Lumea privită altfel

Portul măștilor este unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri străvechi letone legate de solstițiul de iarnă. O activitate intensă în preajma Crăciunului, când oamenii se mascau tematic inspirați de diverse simboluri și animale – urs, lup, capră, pasăre etc. Măștile le confecționau sau improvizau din materiale și obiecte aflate la îndemână. Astfel deghizați mergeau din casă în casă, cântau și dansau, jucau mici scenete, totul pentru atragerea binelui, a norocului și pentru alungarea spiritelor rele.

Pentru că odată cu solstițiul de iarnă se deschid cerurile și străfundurile, se spune că atunci se bat binele și răul. Tradițiile legate de această zi întredeschid ușa către o altă lume, una care ne poate oferi miracolul metamorfozelor.

Artista – Agnessaga

Lucrările originale dedicate ediției limitate din acest an au fost create de artista letonă Agnese Taurina, ilustratoare și designer grafic, cunoscută sub numele de Agnessaga. Agnese a absolvit în 2016 Central Saint Martins College of Art and Design London și a figurat printre nominalizările revistei Computer Arts în lista celor mai talentați absolvenți ai universității londoneze din anul respectiv.

Foto: PR

Colecția MÉTAMORPHOSE

Curpinde 7 produse MÁDARA de îngrijire sau makeup, transformate în cadouri perfecte de sărbătoare:

ruj mat cremos,
bold volume mascara,
ser hialuronic (un produs luxuriant de îngrijire),
cremă intens rehidratană infuzată cu extracte de bujor nordic şi in,
mască peeling cu acizi de fructe şi vitamina C extrasă din gutui, acid lactic şi extract calmant din flori de soc
cremă de mâini multi-layer
balsam de buze

Toate produsele se găsesc în magazinul MioBio (Jules Michelet 9 | Piața Romană, București) și online – miobio.ro  (P)

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*