Cine va fi urmatorul star in comunicarea stiintei din Romania?

Poster

British Council organizeaza finala nationala a competitiei internationale FameLab 2012, eveniment ce va avea loc in data de 28 mai, incepand cu ora 15:00, la Biblioteca Nationala a Romaniei, sala Atrium. Accesul publicului este liber.

Zece concurenti selectati in urma preselectiei nationale vor incerca sa-si demonstreze talentul in comunicarea stiintei. Castigatorul va reprezenta Romania la competitia internationala ce se va desfasura in cadrul Festivalului de Stiinta de la Cheltenham, Marea Britanie, in perioada 12 – 15 iunie 2012. 
Selectia nationala s-a realizat anul acesta exclusiv on-line, prin intermediul unei platforme digitale realizate de compania Intel, partener principal al proiectului FameLab si la aceasta editie. Cei 10 concurenti alesi pentru finala nationala au participat la un training sustinut de o echipa de experti in comunicarea stiintei si media, din Marea Britanie si Romania, in cadrul caruia au incercat sa isi perfectioneze aptitudinile de comunicare, prezenta scenica si prezenta in fata camerei de filmat. 
Fiecare concurent va avea la dispozitie 3 minute pentru a convinge juriul ca este cel mai bun comunicator de stiinta din Romania si merita sa ne reprezinte tara la finala internationala unde va concura alaturi de cei mai talentati tineri din alte 19 tari participante in proiect.
Cei care doresc sa ii cunoasca pe concurentii din Romania inainte de finala din 28 mai, pot vedea prezentarile lor video din etapa preselectiei, pe canalul de YouTube al British Council Romania: http://www.youtube.com/user/BritishCouncilRO.  De asemenea, toti cei care vor sa ia parte la un spectacol inedit si sa asiste la desemnarea celui mai bun comunicator de stiinta din Romania, sunt asteptati la Biblioteca Nationala a Romaniei, sala Atrium, in data de 28 mai, incepand cu ora 15:00.
FameLab este organizat de British Council in asociere cu The Times Cheltenham Science Festival din Marea Britanie si se desfasoara simultan in alte 19 tari din din Europa, SUA, Orientul Mijlociu, Asia si Africa de Sud.
Proiectul se afla la a cincea editie in Romania si se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, pasionati de stiinta si care au talentul si abilitatile necesare comunicarii subiectelor stiintifice catre publicul larg.
Anul acesta FameLab este realizat in Romania cu sprijinul partenerilor UE FISCDI, Asociatia pentru Educatie si Stiinta Hermann Oberth, ANCS (Autoritatea Nationala de Cercetare Stiintifica), Asociatia Ad-Astra, Universitatea Bucuresti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si Biblioteca Nationala a Romaniei.
De asemenea, proiectul este sustinut si de partenerii media [email protected], National Geographic, Science Focus, Ziarul Stiintelor, Hotnews, 24FUN, edu-news.ro si Euroinnovation.

Cine va fi urmatorul star in comunicarea stiintei din Romania?

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*