Fasten your seat belt pentru 189 de destinaţii speciale de vacanţă!

Cover

Bucureşti, 11 septembrie 2012. Sunteţi în căutarea unor noi destinaţii de vacanţă sau vreţi să călătoriţi doar cu mintea? Dacă da, atunci albumul şi jurnalul de călătorie Fasten your seat belt! 189 places of my traveling soul vă poate ajuta.

Dragoş Şerban, autorul albumului şi un pasionat călător cu multă experienţă, oferă un mix de informaţii interesante şi amintiri personale din 189 de destinaţii de vacanţă din toată lumea – unele mai cunoscute, iar altele mai puţin mediatizate, dar care merită vizitate cel puţin o dată în viaţă.
“Ideea cărţii mi-a venit cu câţiva ani în urmă, când am realizat că multe din locurile ce merită cu adevărat văzute şi cunoscute sunt mult prea puţin mediatizate. Acesta este motivul pentru care am considerat că nu este cazul să prezint metropole ca Paris, Londra, Roma sau New York, care sunt deja primele opţiuni de curiozitate pentru călători. Cred că, de multe ori, cei care iubesc călătoriile şi descoperirile ce le includ trec cu prea mare uşurinţă pe lângă destinaţii minunate, dar despre care, din păcate, nu ştiu sau nu sunt convinşi că ar merita atenţia lor. Am încercat ca locaţiile selectate să fie cele care au reuşit să mă însoţească pe tot parcursul vieţii, despre care am crezut cu adevărat că merită să le prezint, pentru că viaţa se compune «din zilele pe care le ţii minte, nu din zilele care au trecut»”, spune autorul.  
Detaliile legate de trecutul şi prezentul, arhitectura, peisajele, cultura, gastronomia şi atmosfera fiecărei destinaţii trezesc în fiecare cititor setea de aventură şi dorinţa de a călători.
“Un album absolut fantastic! M-a bucurat mult lectura lui. Inspiră şi mi-a oferit multe idei noi pentru călătoriile mele”, spune Tore Berg (Norvegia).
Albumul poate fi folosit atât ca o sursă de inspiraţie pentru cei care îşi doresc o nouă destinaţie de vacanţă sau sunt avizaţi în ale călătoritului, cât şi ca un pretext pentru a ne aminti de locurile care ne-au impresionat în drumurile noastre. Cum spunea un cititor, Dragoş a scris fiecare prezentare cu aceeaşi pasiune cu care călătoreşte, astfel încât albumul în întregime te îndeamnă realmente să te ridici şi să pleci.
“Această carte este remarcabilă. Cred că va fi o resursă pentru mine, dar şi o bucurie privind şi citind despre atât de multe locuri pe care le-am vizitat deja şi altele pe care nu le-am văzut încă.  De exemplu, vom vizita Spania şi Portugalia în primăvară şi nu ştiu foarte multe despre oraşele din Portugalia. Răsfoind repede albumul, am văzut mai multe oraşe care merită vizitate. Acum ne putem face un plan!”, spune Marion Montgomery (SUA).
Interesant este că cele peste 1350 de fotografii care ilustrează cele 189 de destinaţii aparţin fie autorului, fie provin de la câteva sute de persoane şi oficii de turism din toate colţurile lumii care le-au pus la dispoziţie în mod gratuit. Albumul se adresează atât publicul român, cât şi celui internaţional, fiind scris bilingv, în română şi engleză. Poate fi găsit la Librăria engleză Anthony Frost, în Librăriile Cărtureşti şi Librarium (Bastilia în Bucureşti) şi online pe www.emag.ro şi www.elefant.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*