Fenix stabilește standarde în iluminare

Lanternele Fenix utilizează sistemul Cree LED și standardul IPX 8, cele mai performante tehnologii ale momentului.

Știai că:

Primele surse de lumină portabile au fost lumânările, torțele și felinarele – și au fost bune vreme de veacuri. Dar situația s-a schimbat total odată cu utilizarea electricității, începând mai ales cu 1879 când Thomas Edison inventează becul cu filament (la teste a durat 13,5 ore)

Lanterna nu a fost  inventată decât la sfârșitul secolului 19, invenția acesteia fiind parte a unui proces mai amplu, început odată cu descoperirea electricității și continuat cu inventarea becului electric și a bateriilor.

Primele lanterne utilizau baterii zinc-carbon, care nu puteau furniza un curent stabil și sigur, de aceea nu erau eficiente și nu excelau la capitolul consumului de energie: se opreau la scurt timp, de aceea puteau fi folosite doar în scopuri de semnalizare (de aici și denumirea lor – Flashlight).

În 1903 este patentată în SUA o lanternă electrică cu sistem de pornire/ oprire, formată dintr-un cilindru în care se aflau bateriile și becul. Noul model înregistrează performanțe mărite față de modelele precedente.

Tehnologia evoluează rapid. Becurile incandescente, considerate revoluționare la vremea lor, sunt înlocuite de LED-uri, cu consum mai mic de energie și durată de viață mai mare.

Fenix, Led Cree și standard IPX = indicatori de performanței

Modelele Fenix arată, cu precizie, nivelul pe care l-a atins tehnologia lanternelor în zilele noastre. Acestea folosesc:

  • Sistem de iluminare LED Cree (compania americană Cree este lider în domeniul LED-urilor) care furnizează putere mărită şi păstrează constantă intensitatea luminii indiferent de gradul de încărcare al bateriei;
  • Standard IPX care se referă la gradul de impermeabilitate al lanternelor – iar standardul IPX 8 al modelelor Fenix asigură funcționalitatea acestora inclusiv în condiții de scufundări;
  • Autonomie 480 de ore, cum este în cazul modelului Fenix TK50;

Tehnologia LED Cree și standardul IPX 8, pricincipalele coordonate care susțin performanța Fenix, sunt completate de elemente de natură să transforme lanternele în gadgeturi practice, funcționale în orice condiții: design anti-rostogolire, sisteme comode de schimbare a nivelurilor de iluminare, sisteme multiple de semnalizare, memorare a ultimului nivel de iluminare utilizat, securitate în cazul inversării polarității, materiale rezistente, precum aluminiul ușor, folosit în domeniul aeronautic.

– Echipa Easylight.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*