Tot ce trebuie să știi despre Off-Road

Dacă îți surâde tipul de aventură off-road, nu pleca la drum fără să știi câteva lucruri despre cum să faci din experiența ta o plimbare plină de adrenalină, fără a te pune în pericol pe tine sau mașina ta. Iată câteva sfaturi utile în lumea drumurilor destinate tracțiunii pe patru roți.

1.Cel mai important aspect, fără de care nu ar trebui să concepi astfel de experiment, este un vehicul 4×4. Acest timp de autoturism are un sistem de transmisie ce permite tuturor roților să primească cuplu motor în același timp, oferind mult mai mult control pe toate suprafetele de rurale și în plus, are capacitatea de a limita alunecarea și derapajul prin sistemele tehnice dezvoltate special.

2.Dacă ești începător, nu alege cele mai dificile drumuri, ci aventurează-te pe drumuri de munte necirculate regulat, însă asigură-te că în ultimele zile nu a plouat torențial prin acele locuri și că știi câteva detalii despre ruta pe care o vei parcurge, chiar și de la localnici.

3.Ia-ți provizii pentru tine și pentru mașina ta. E foarte important să nu te lovești de alte obstacole în afară de cele pe care ți le dorești într-un off-road. Așa că în afară de pante abrupte, noroi sau o cale ce pare inaccesibilă, nu trebuie să-ți permiți situații de criză. Echipează-te cu ulei, o roată de schimb, apă, cric și asigură-te că trusa ta de ajutor este completă.

4.Cunoaște-i limitele vehiculului tău. Nu este indicat să crezi că mașina ta 4×4 poate chiar orice. Într-adevăr nu e făcută doar pentru autostradă sau pentru bulvardele orașului tău, însă pietrele foarte dure și voluminoase îi pot îndoi carosieria sau șocurile foarte puternice pot provoca, totuși, daune considerabile. Unul dintre cele mai importante aspecte este baia de ulei, care odată spartă, ta va face să-ți scoți mașina din drum doar remorcată.

5. Un alt lucru important este să știi să-și poziționezi vehiculul și să înveți să-i cunoști dimensiunile. Asta te va ajuta să treci peste momentele dificile fără ca cineva să te ghideze și să te atenționeze. În plus, fie că este vorba de noroi, nisip sau zăpadă, întotdeauna trebuie să cunoști poziția roților din față și uneori chiar să te asiguri, scoțând capul să verifici situația lor, aflând astfel care va trebui să fie următoarea ta mișcare din volan.

6.Ia-ți un prieten cu tine sau mai mulți. Sigur vei găsi printre amicii tăi pasionați de mașini, unul sau doi pregătiți să te însoțească în aventura ta off-road și transform-o într-o expediție cu locuri de întâlnire prestabilite și un bun contact între participanți.

7. Echipează-te cu entuziasm, curaj și pune-ți la punct fiecare detaliu tehnic al mașinii tale. O revizie înainte de a porni la drum va fi întotdeauna punctul de plecare căruia trebuie să-i dai mare importanță, iar roțile sunt primul detaliu.  Astfel, își spunem că pentru siguranță maximă, te poți echipa cu cele mai performante anvelope (www.anvelope-jante-auto.ro), potrivite mașinii tale 4×4 de la anvelope-jante-auto.ro. Contacteaza-i cu încredere și acum, la drum!

Powered by SeoMonitor (http://pinterest.com/buntstudio/seo-monitor/)

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*