Termeni si conditii de utilizare

Actualizat la data de 01.10.2011

Atentie!
Siteul www.natgeo.ro (denumit in continuare SITE) este detinut si administrat de catre S.C. Burda Media Bucuresti S.R.L (denumita in continuare Societate), persoana juridica cu sediul in Strada Buzesti nr. 85, sectorul 1, Bucuresti, Romania, RO11570015 si J/40/2509/1999, [email protected], tel. +40 31 225 87 00, fax +40 31 225 87 15.  
Acest site este oferit in forma in care se prezinta la accesarea sa de catre utilizatori, fara nici un fel de alte garantii. Siteul nu este si nu poate fi facut responsabil pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui site sau ale continutului sau.
Daca folositi serviciile sau informatiile oferite de acest website, acest lucru va fi echivalent cu acceptarea de catre dumneavoastra a termenilor si conditiilor de mai jos.
Acesti termeni si conditii se pot modifica din timp in timp. Veti fi notificat ori de cate ori se produc modificari ale termenilor si conditiilor websiteului.
1. Protectia proprietatii intelectuale
2. Utilizarea continutului „Siteului”
3. Suspendarea accesului
4. Modificari aduse siteului
5. Inregistrare, parole si responsabilitati
6. Confidentialitate
7. Forumuri publice
8. Lipsa a garantiei, si declinari de raspundere
9. Forta majora
10. Diverse
11. Lege aplicabile si jurisdictie

1. Protectia proprietatii intelectuale
Continutul si designul Siteului (precum si orice alt material avand legatura cu Siteul, trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. in orice alta modalitate – ca, spre exemplu: articole, newslettere, design si orice alte materiale la care ne vom referi in continuare ca la „Continut Site”), apartin Siteului si colaboratorilor sai – acolo unde acest lucru este specificat expres ori nu este specificat un alt autor – (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele fara a detine o permisiune scrisa din partea Siteului.
In conditiile in care dvs. publicati continut protejat de drept de autor pe Site, declarati ca:
– acordati Siteului o licenta neexclusiva, gratuita, nelimitata in timp si spatiu, pentru toate drepturile de autor asupra continutului publicat de dvs. pe Site. Prin trimiterea materialului, intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca transmiteti siteului un drept de autor neexclusiv si nelimitat in timp, dreptul de a publica, republica si mentine materialul in Site, cata vreme exista Siteul, precum si un drept neexclusiv si nelimitat in timp de a publica, republica, si traduce materialul in orice fel de publicatie a Societatii.
– garantati ca sunteti autorul continutului publicat sau ca aveti dreptul de a-l publica pe Site
– exonerati de raspundere Siteul cu privire la orice plangere facuta de terti cu privire la continutul publicat de dvs. si gazduit de Site
Siteul isi rezerva dreptul de a corecta, modifica sau sterge continutul postat de dvs., fara informarea dvs.
Siteul  www.natgeo.ro este  marca inregistrata. Este interzisa utilizarea acestei marci de catre orice terta persoana in activitati comerciale, in orice mod, fara un acord scris din partea Societatii.
Societatea poate pune spre vanzare prin intermediul site-ului sau produse oferite de alti producatori sau furnizori din domeniu (denumiti in continuare Terti furnizori). Acestia pot avea drepturi de marca asupra denumirii produselor si/sau a serviciilor puse la dispozitie, drepturi pe care sunteti obligat sa nu le incalcati. De asemenea, intelegeti si sunteti de acord ca tertii furnizori sunt responsabili cu privire la imaginile sau  detaliile tehnice ale produselor furnizate si ca le veti adresa lor orice fel de plangere care vizeaza continutul furnizat de acestia.

2. Utilizarea continutului Siteului
Puteti copia si printa Continutul Siteului (date, imagini si orice alt tip de informatii prezentate pe Site) doar pentru folosinta dvs. personala, lipsita de intentie comerciala. In orice alte cazuri, continutul Siteului nu poate fi reprodus, modificat si exploatat, indiferent de scopul comercial sau necomercial al acestei exploatari.
Actiunile descrise mai jos nu sunt permise in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea Siteului:
a. reproducerea sau stocarea Continutului, precum si trimiterea acestui continut catre orice alt website, server sau orice alt mijloc de stocare a informatiei.
b. modificarea, publicarea, transmiterea, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea noastra.
c. indepartarea insemnelor (inclusiv link-ul la articolul original) care atesta dreptul de autor al Siteului asupra Continutului.
Orice utilizare a continutului Siteului in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document, este interzisa. Cererile de utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email: [email protected]

3. Suspendarea accesului
Siteul poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa inceteze accesul dvs. la Continutul Siteului sau la o parte a acestui continut.

4. Schimbari ale siteului
Siteul isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale Continutului sau. De asemenea, Siteul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul sau continut.

5. Inregistrare, parole, responsabilitati
Accesul dvs. la anumite servicii si informatii din cadrul siteului este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. Siteul nu va cere niciodata parola conturilor dvs in mesaje sau telefoane nesolicitate. Va sfatuim deci sa nu dezvaluiti aceasta parola peroanelor care va cer acest lucru. Mai mult, daca este posibil, trebuie sa va amintiti sa semnati log off / sign out din contul dvs., la sfarsitul fiecarei sesiuni de utilizare a Siteului. Va sfatuim de asemenea sa inchideti fereastra browserului in care ati lucrat la sfarsitul navigarii dvs. in Site.

Aceste sfaturi sunt destinate sa inlature accesul persoanelor neautorizate la informatiile dvs. personale sau la corespondenta dvs. atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public. (in cafenelele internet, spre exemplu).

Din pacate, nici o transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, Siteul nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre si de la serviciile noastre online sau produsele noastre. Va avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriu dvs. risc.
Fiecare inregistrare se face pentru un singur utilizator. Este interzisa partajarea datelor de acces (username si parola) in contul Siteului. Siteul nu permite accesul, folosind acelasi cont, a mai multor utilizatori sau accesul unei retele la Continutul sau. In situatia in care se descopera accese de acest gen, Siteul isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul dvs. la Continutul sau.

6. Acord de confidentialitate
Informatia pe care dvs. o furnizati despre dvs. catre Site va fi folosita doar in concordanta cu termenii Acordului de Confidentialitate al Siteului.

7. Platformele de comunicatie puse la dispozitie de Site
Siteul va poate pune la dispozitie platforme de comunicare intre dvs. si ceilalti utilizatori (sistem de comentarii la articole, forum, mesagerie electronica, chat si orice alte sisteme care permit generarea de continut de catre utilizatorii siteului). In ideea in care Siteul nu poate si nici nu este interesat de filtrarea mesajelor postate sau trimise de utilizatorii sai prin intermediul acestor platforme de comunicatie, ne rezervam dreptul (care poate fi exercitat la momentul ales de noi si fara o notificare prealabila), de a sterge, muta sau edita aceste mesaje sau de a restrictiona accesul unora dintre utilizatori la una dintre platformele sale de comunicatie. Pentru comentariile postate de utilizatori, la articolele cuprinse in website, raspunderea asupra continutului revine in intregime autorilor acestora. Siteul isi rezerva dreptul de a nu face publice acele comentarii care contravin termenilor si conditiilor de utilizare sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.

Dvs. sunteti singurul responsabil pentru continutul mesajelor dvs. Pentru aceasta, trebuie sa stiti ca postarea sau transmiterea de comentarii prin intermediul platformelor de comunicatie puse la dispozitie de Site este supusa urmatoarelor limitari:
– Nu puteti publica, transmite sau face referire la orice tip de mesaj care poate contine o forma unanim recunoscuta in societate ca fiind „publicitate” la diverse categorii de bunuri si servicii.
– Nu puteti publica, transmite sau face referire utilizatorilor sau membrilor Siteului nici un fel de mesaj comercial nesolicitat, indiferent ca aceasta trimitere se face sau nu prin intermediul sistemelor de comunicatie puse la dispozitie de Site sau prin intermediul altor mijloace de comunicatie.
– Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin recomandari de a cumpara sau de a nu cumpara un anumit produs sau serviciu. De asemenea, nu puteti publica sau face referire in nici un fel la mesaje care contin informatii confidentiale, indiferent ca acestea sunt sau nu prevazute cu mentiunea „confidential” sau cu orice alta mentiune de acest gen, sau la mesaje care au rolul de a afecta pretul, imaginea sau valoarea de piata al unui produs sau serviciu.
– Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, care incalca in orice fel dreptul de autor sau alte drepturi pe care le are un tert.
– Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin virusi sau orice alte secvente de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot intrerupe, elimina sau limita functionalitatea Siteului sau a oricaror alte sisteme informatice (hardware sau software).
– Nu puteti colecta in nici un fel informatie indentificabila personal de la utilizatorii sau membrii Siteului.
– Nu puteti restrictiona sau elimina accesul unor alti utilizatori la platformele de comunicatie puse la dispozitie de Site.
– Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje a caror sursa este ascunsa.
– Nu puteti publica, transmite sau face referire la nici un fel de „joc piramidal” sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

Prin transmiterea mesajelor dvs. catre sau prin intermediul oricarui mijloc de comunicatie, sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Siteul pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmitereii sau referintei de de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile limitarilor de la paragraful precedent.

Unii utilizatori pot intelege ca este mai simplu sa incalce regulile statuate in acest acord, si, drept urmare, unele dintre mesajele publicate pot prezenta o realitate inselatoare, incompleta, incorecta sau agresiv orientata spre alte categorii sociale. Ar trebui deci sa discerneti inainte de a folosi informatia cuprinsa in aceste mesaje pentru a face o investitie sau orice alta actiune care implica folosirea de fonduri sau resurse proprii sau alte unor terti. Imaginea prezentanta de mesajele publicate poate fi uneori diferita de realitate.

8. Atentie !
Desi in fiecare moment facem eforturi in vederea asigurarii calitatii si corectitudinii articolelor publicate in site, Siteul nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului sau, a Siteului, a software-ului ori a produselor si serviciilor publicate sub egida sa. Siteul nu isi asuma raspunderea, in nici o situatie, pentru nici o dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nici o lipsa de profit directa sau indirecta (incluzand, dara fara a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului,` intreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de site, chiar daca Siteul va atentionase anterior ca folosirea acestor informatii fara un consultant de specialitate poate genera astfel de daune.

Siteul nu garanteaza acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor ori serviciilor furnizate. De asemenea, Siteul nu garanteaza faptul ca sistemele informatice sau programele folosite pentru afisarea sau transmiterea informatiei pe site sau in orice alta forma nu contin virusi ori alte secvente distructive de cod sau alte proprietati distructive.

Sunteti de acord sa exonerati de raspundere Siteul pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor prezentului contract.

9. Forta Majora
Siteul, afiliatii sau/si in general, furnizorii de informatie catre Site nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in continutul furnizat de publicatiile noastre, rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa Siteului. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare al echipamentului tehnic de la Site, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Siteului, erorile de operare, greva, etc.

10. Diverse
Schimbarea termenilor prezentului acord. Siteul este indreptatit, fara notificare si fara indeplinirea unor alte formalitati, sa schimbe termenii prezentului acord. Atunci cand acesti termeni se vor modifica insa, Siteul va va notifica prin intermediul emailului si prin publicarea in prima pagina a siteului, a unui link care face trimitere la noua forma a prezentului document. Accesul in site si folosirea serviciilor noastre dupa momentul notificarii sau al afisarii comentariilor privind schimbarile pe prima pagina a siteului implica faptul ca v-ati dat acordul asupra noilor termeni ai prezentului acord.

De asemenea, unele servicii oferite de Site pot face obiectul unor termeni diferiti, care vor fi afisati in cazul fiecarui astfel de serviciu, la loc vizibil, putand fi accesati inainte de folosirea serviciului.

Publicitatea si continutul furnizat de alte parti. Parti ale continutului inclus in Site pot sa fie furnizate de terte persoane cu care Siteul are incheiate contracte de furnizare de continut. De asemenea, in interiorul continutului Siteul pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terte persoane. Siteul nu este responsabil in nici o masura asupra continutului furnizat de terte persoane, indiferent ca acesta este publicitar sau nu. De asemenea, Siteul nu este responsabil asupra continutului paginilor la care se face trimitere din interiorul sau.

Notficari Orice notificare catre Site trebuie trimisa in scris, prin intermediul postei sau al faxului, la adresa mentionata in prezentul document.
Componente de retea sociala
Site-ul permite membrilor sa creeze profile personale unice, sa comunice si sa partajeze materiale prin intermediul unor servicii de genul emailului, invitatii de prietenie, grupuri de utilizatori, incarcarea de fotografii si materiale video, bloguri, sistem de rating al continutului generat de alti utilizatori, sistem de comentarii, calendar si alte facilitati si servicii menite sa asigure coeziunea comunitatii. Utilizarea serviciilor si facilitatilor oferite de site este posibila doar in cazurile in care exista o interdictie expresa cu privire la folosirea acestora, ori un sistem de logare cu parola si username, la care nu aveti informatii de logare (datorita faptului ca e nevoie de plata unei sume de bani pentru accesarea serviciului respectiv ori datorita faptului ca accesarea serviciului este supusa unor conditii referitoare la prezenta sau activitatea dumneavoastra anterioara in site, etc).
Pentru a putea utiliza serviciile de retea sociala ale Site-ului, va trebui sa va inregistrati. In anumite cazuri, daca sistemul necesita acest lucru, va fi nevoie sa setati anumiti parametri ai confidentialitatii datelor pe care le incarcati in sistem. Spre exemplu, puteti decide prin intermediul setarilor de confidentialitate ce fel de persoane pot avea acces la datele incarcate de dumneavoastra.
Sunteti singurul raspunzator pentru consecintele interactiunii cu alti utilizatori ai Site-ului. Nu puteti utiliza niciodata contul unui alt utilizator fara persmisiunea acestuia expresa. Daca aflati despre incalcarea prezentilor termeni si conditii de catre un utilizator, va rugam sa ne contactati cat mai curand cu putinta.
Disputele intre membri
Sunteti singurul responsabil cu privire la consecintele interactiunii cu alti membri sau vizitatori ai Site-ului. In anumite momente, Site-ul isi rezerva dreptul, dar fara a fi obligat expres la aceasta, sa monitorizeze disputele dintre membrii sai si sa ia decizii in vederea restabilirii ordinii in cadrul comunitatii. Prezentii termeni si conditii sunt completati de regulamentul aplicabil pentru activitatea din Forumul Site-ului, precum si pentru regulamentele specifice tipului de activitate pe care o realizati in site, cand acestea exista.
Mesaje promotionale
Avand la baza consimtamantul dumneavoastra anterior, Site-ul, partenerii acestuia sau alte persoane pot, din cand in cand, sa trimita email-uri continand mesaje promotionale, campanii publicitare, etc. Site-ul nu isi asuma nicio responsabilitate cu privire la consecintele achizitionarii produselor ori serviciilor promovate prin intermediul mesajelor promotionale oferite de terti utilizatorilor Siteului.
11. Legea care guverneaza acordul
Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentul acord, precum si toate efectele juridice p[e care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti de la sediul societatii care administreaza Siteul.
Va multumim.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*