Avanpremieră martie 2016

Printre alimentele care se aruncă în SUA se numără produse perfect comestibile, dar „cosmetic neatrăgătoare“ – spune Consiliul de Apărare a Resurselor Naturale. Foto: Hans Gissinger

 

Sumarul numărului de martie 2016 al revistei National Geographic România

Nu risipești, nu duci lipsă

Aproape o treime din hrana produsă în lume ajunge la gunoi, cel mai adesea doar pentru că nu arată impecabil.

Text: Elizabeth Royte
Foto: Brian Finke

Goana după Arctica

Cu vânturi tăioase și temperaturi sub zero, Arctica rămâne un loc dur pentru cei care lucrează acolo, chiar dacă se topește. 
Text: Joel K. Bourne, Jr.  
Foto: Evghenia Arbugaeva

Inima sălbatică a Suediei

Incursiune de suflet într-o zonă unică din Laponia, parte a Patrimoniului Mondial.

Text: Don Belt 
Foto: Orsolya
și Erlend Haarberg


Celălalt Irak

Kurzii din Nordul Irakului au creat o oază de prosperitate și pace. Va reuși ISIS să o distrugă?

Text: Neil Shea
Foto: Yuri Kozyrev

Fotojurnal  Ciobanii din Crasna

În Munții Parângului, ciobanii fac una dintre cele mai gustoase brânze ecologice din Estul Europei.
Text
și foto: Florin Prunoiu

Pagina redacției

Scurt pe 3

EXPLOREAZĂ

Limbaj de papagali

• Vorbirea pozitivă

• Calcitul spune o poveste

• Originea culturilor

• Analiza fulgilor de nea

• Diversitatea plantelor

Instinct primar

Viziuni

Fotografia ta

Sub lupă




Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*