O imagine în raze X a discului arată că benzile orizontului maschează două puncte în care fuseseră anterior ataşate stele. Aceasta înseamnă că benzile orizontului au fost adăugate într-o a doua etapă, posibil de acelaşi […]

O imagine în raze X a discului arată că benzile orizontului maschează două puncte în care fuseseră anterior ataşate stele. Aceasta înseamnă că benzile orizontului au fost adăugate într-o a doua etapă, posibil de acelaşi artizan care a creat discul original. Din acel moment, discul ar fi putut fi folosit ca instrument de urmărire a mişcării Soarelui pe cer.
În stadiul al treilea, un meşter a adăugat o intarsie de aur a Corabiei Nopţii, un simbol străvechi. O ultimă modificare a fost realizarea unor perforaţii de-a lungul perimetrului, atît prin disc, cît şi prin benzile de aur, probabil pentru a coase discul de o ţesătură.
Fără îndoială, studiile viitoare vor scoate la lumină noi secrete. Însă, fiind unic în istoria arheologiei, povestea completă a Discului Cerului de la Nebra va rămîne probabil un mister.

Foto: Kenneth Garrett

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*